光頭警長著住唔整齊制服去大埔支援23條立法簽名街站

227 回覆
71 Like 657 Dislike
條撚樣幾次影到佢唔戴口罩
咁都唔肺炎死
警察通例 第6章 第34條

警務人員應經常避免參與任何足以影響其公正執行職務的活動或任何可能使市民誤會會影響其公正執行職務的活動,尤其不能參與本章開首所界定的政治活動,但以下情況則屬例外:
(a)以登記選民身分投票;或
(b)正在放取離職前休假,並已獲公務員事務局局長批准參與有關全國人民代表大會(全國人大)香港特區代表及/或全國人大選舉會議的競選或助選活動;或
(c)已按照《公務員事務局通告第9/2010號》的規定,獲得公務員事務局局長批准參與村代表選舉。

「政治活動」包括:
(a)支持或參與政治團體的政治活動;
(b)非為執行職務而公開發表政治言論(包括向傳播媒介發言);

(c)派發政治刊物;
(d)為任何候選人的政治觀點或競選政綱宣傳或辯護;
(e)為政治團體拉票或助選。

警察通例 食得架!?
唔好用個“警”字
班畜牲唔配
唔係執勤都可以着制服㗎咩?

雖然我知警察真係大撚晒
你估佢真係有錢買樓咩上去做場show 人哋俾返啲車馬費佢咋
cosplay?
其實佢係禿頭
Ot影相?真係狗
有冇私有化埋架水炮車當私家車呀光頭仔
做乜閪嘢on99
驚美帝唔夠了制裁埋d黑警
呢個 case 直接send 佢俾美帝
仲邊有呢條罪
其實有冇實質行動去做9佢
每次見到呢d post好似淨係屌9佢就算
有冇人去跟進
監警會? forward比立法會議員跟進? 一人一信寫去警務處投訴?
有冇人知可以點跟進
每次見到條仆街咁囂張好撚dum心口
on duty 礦工定off duty cosplay?
唔係死咗返去大灣區做支那英雄?
政治嘢唔關你死差佬事呀 明唔明呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞