戴耀廷: 香港法治不只是死了,更已變成了喪屍!

224 回覆
1169 Like 12 Dislike
Over 左佢副deadbody 未?
好波
不反了不反了
對班訓咗廿年嘅大狀6c黎講
佢係痴咗線
就係因為錯,所以先有得學習,而唔可以話「因為錯誤可以借鑑」、「你唔做錯過今日就唔會做岩」就將14 年既錯洗白。

「你唔做錯過今日就唔會做岩」呢個唔係必然事實,唔一定要食過煙先知吸煙危害健康,肯改冇問題,好事,但唔駛走去歌頌「食過煙令你知深刻地反省所以係好事」。

(利申:食煙只係比喻,應唔應該食煙不在討論之列)
我只係想講呢點。
[YouTube戰線][黃頁]我哋係一班整合團隊,最近遇到一樣野
https://lih.kg/1920237

幫手
我地又比人抄野
我地個設計比藍屍抄緊
要幫手
錯就要面對,時刻記住,時刻批判,而唔係阿Q地話「唔錯過就唔會做岩,所以14年無錯」咁係好冇邏輯既說法。我已經見好多泛民 fans 用呢d邏輯駁人。
[行動post] (網上集會) 3.15 「美國戰線,如箭在弦」網上集會 - 關注人權法案首份年檢報告
https://lih.kg/1926847
戴神泵
原諒佢啦 唔通有人藍轉黃 你仲指責佢當日做藍絲咩 最緊要系錯完識得覺醒
班大狀黨就係喥扮瞓覺,係永遠叫唔醒佢哋

P.S 機司譚仔好d
追究?依家講要治佢既罪?批評就係懲罰?佢唔係普通人,佢係當時泛民核心,一般人政治判斷錯誤可以原諒,但政治人另計。正如病人斷左症同醫生斷錯症係有分別既。

戴耀廷呢個人我尚且可以接受,佢間中都講下人話,但沈旭輝呢條友,佢當然唔想人追究,呢排仲講埋d白痴野(我講過唔再講選舉,就講到呢到為止),同劉中策一樣,呢兩個從來唔佢地一路。
因為佢哋無上過前線比黑警打。你睇下許智勇,飛機師就知點解分別咁大
咪係
戴耀廷值得敬重

大家知唔知香港法律界主流係唔認法治已死,因為個人利益問題
那怕絕大部分人知道/相信警魔行私刑同有司法迫害
楊岳橋守護緊隻喪屍 ....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞