想買電子倒後鏡有冇人用緊

102 回覆
2 Like 25 Dislike
想買電子倒後鏡有冇人用緊
有冇人推介
香港好似好少舖賣
唔會delay 咩
左右定係中間嗰塊?
中間 好似有埋前後錄影功能
用緊個款係中鏡包後cam
咩牌子
用緊, 其實唔好太大期望係OK
cam質數算咁上下夠用
電子後鏡既功能真係唔錯, 個鏡好wide可易睇到好多
當然都係有缺點:
1. 夜晚如果你後面有幾部車會有d難度分開邊部打邊部
2. 日頭如果你塊後鏡唔較斜佢, 同圍既光特別係尾窗既光會令你好難睇到個screen
3. 因為影象好似你普通電子cam咁會跟整體畫面光度調曝光, 日頭唔係大太陽既因為個天比路面光好多會令你個畫面好暗
4. 後鏡cam傳統問題, 鏡頭0係左面, 同埋成舊野會震
fu植这行话₤Nyey1hG3uHU₤转移至👉τáǒЬáǒ👈【汽车车载4.3寸高清后视镜车用显示器货车倒车影像倒车DVD盲区系统】;或https://m.tb.cn/h.VVo7g4c?sm=4c8d16 點击鏈→接,再选择瀏..覽..噐大开
咪就係呢隻
http://tw.papagoinc.com/Products/eMirror/Details.aspx?pid=101
仲有隻Papago! Ray 台灣嘢
不過唔知香港邊到有得賣

利申唔想淘x
https://store.upsangel.com/product/azdome-fullvision/
你講果隻好似都幾勁
買左幾多錢到?
上Amazon買啦
佢呢隻後cam好似得720
sensor又唔知咩廠
買左會後悔
我都有興趣
有冇巴打可以分享下?
不過made in支那都算,但真係唔想買支那牌子。
我果陣日本amazon買, 無記錯連運6舊水有找, 仲送32gb卡同gps
但係sad貨率高, 買左兩set一個唔得, 個touch screen touch唔到, 又會斷電, 搵客服講完拍完片confirm咩問題免費寄番成set我, 但限日本地址(因為日亞買)(同埋都係大陸人, 仲問我點解要日本買)
但最搞笑係寄到過黎, 再等多排落去裝果陣, 部sad貨又用得返
咁你放棄定都得, 呢類cam9成5都係大陸牌子
就算牌子可能係外國, 但打開結果都係換殼咁大把
yes 上Amazon一search其實全部都係咁上下
有新買新 睇埋ranking最頭嗰啲邊啲有折免運就得
有真用家comment就最好
我上年年尾jp amazon買 好似連埋運六百幾

前後鏡早晩都清 輕鬆睇車牌
mount得實唔會震
live view唔lag(好緊要)

其他function對於我嚟講可有可無
所以我淨係睇呢幾樣
用緊, 貪佢有埋CAM功能而又唔洗裝多個車CAM, 其實日頭光差大難睇清(唔係個CAM唔清, 係塊鏡本身會反光), 多數熄左電子用返本身光學後鏡, 夜晚都幾好, 不過要習慣一下人地車燈照埋黎會俾光學鏡燦眼
喺日本租過架日產有原廠電子倒後鏡,我覺得唔好用,個鏡頭唔夠高清,成日都覺得好濛
但係咪個別型號咋
係怕佢夜晚太光阻住揸車
你用車cam會長期著住個moon?
講緊電子倒後鏡喎
叫左你唔好上咁多強國網,而家中毒啦出事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞