學日文 去邊間學校好?

55 回覆
2 Like 0 Dislike
有冇咩日文學校推薦?
零基礎😢🙈
秒經
自學
日經你學完N5升N4班啲時間就會開始閪
你可以預期期都唔同日子時間

我喺日經學完N5就無再學 自己玩下game 睇下劇 睇下鍾意嘅Idol嘅Twitter再試下自己翻譯 無書都無睇過一本

最後N3 180/180 N2 171/180
如果自學 睇咩書好?有冇推介
日經N5 好唔好?老師會唔會好hea?
自學
日經你學完N5升N4班啲時間就會開始閪
你可以預期期都唔同日子時間

我喺日經學完N5就無再學 自己玩下game 睇下劇 睇下鍾意嘅Idol嘅Twitter再試下自己翻譯 書都無睇過一本

最後N3 180/180 N2 171/180
日經N5 好唔好?老師會唔會好hea?

我嗰個都Ok嘅 都係照書讀同解 不過佢有講下啲書入面無嘅嘢 同埋講得都算清晰
但係好耐之前嘅事了 唔知佢重有無喺到教 男人嚟 肥肥哋
cwb上堂? ジョンさん?
旺角
如果純粹係想考jlpt,自學完全好過報班,慳錢又慳時間 。上年9月報jlpt,自學五十音,買左本藍寶書學曬d文法, 再down個 Moji Test 既app學單字, 零基礎學咗三個月上年12月考N2合格 有時都係自學效率會好d。但如果想識d朋友 ,學習氣氛好d就都係日經
Grad左la😿
想旅行用同睇下日劇 動漫
第一日語
想溝女應該邊間好?
玩game應該係令我啲日文升得最快嘅原因
我玩嗰啲乙女驚(即係溝仔game...) 你成日聽到嗰堆動詞副詞佢就會自自然然記咗入腦 同埋有唔識嘅詞就要查

試下自己翻譯日文同中文 同埋睇劇揀啲有中日字幕嘅嚟睇 都係嗰句 唔識就要寫低同埋查意思 因為字幕組有時真係唔一定譯得啱

從興趣入手最重要 唔係你根本懶得睇

可能因為咁 我N2讀同聽都滿分 但文法扣曬啲分 因為N2啲文法太書面語 我接觸開嘅都係日常用語 真係唔鬼識用
三個月就N2
Adore
有冇咩秘訣
第一
早稻田好唔好?好似幾平
收極都收唔夠人所以係度宣傳下,唔好意思
如果係讀緊大學既咁啱又得閒幫幫手做fyp問卷,唔該
https://psycheduhk.au1.qualtrics.com/jfe/form/SV_6qY9ibZNFHY2G8Z
Push~
Push~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞