ViuTV奇幻愛情穿越劇《二月廿九》後續討論 (41)

1001 回覆
46 Like 1 Dislike
唔知OST 幾時出呢?希望可以係埋KKBOX 上架
sofiee 似乎係真膠開
無錯,由頭到尾都係會長黨,半心不移
屋企人聽我講會長係一直密密付出,就笑9我發姣
sad左
睇完都唔明到底女主係鐘意天佑定會長?
會長
翻睇啦 睇完明白唔到個訊息
down 落黎1384kb 唔知叫唔叫大
呢個合理好多
刀片王仲要之前鋪埋「940920係我地兩個人之間嘅秘密」
由會長死個下我喊到完場
會長依個角色吸引好多
根本點睇都係會長角色豐富好多 可造性都多好多
中意香片先生
琴晚睇完fb live,成個劇組都cls
拍其他節目一定好好玩
Sam sam 成晚勁down勁sad,好心噏

但發現港生活抄嘢之後好嬲,抽離咗
岩先一次過睇晒十集
有冇人可以解釋下會長係幾時開始同點解鍾意yeesa
知會長隻apple watch識show心跳得好快
但好似冇咩明示過咩原因會令到會長無啦啦鍾意yeesa
相比之下 兵右條線好明題係由頭開始 對yeesa冇感受 慢慢鋪到入左坑

另外 最尾果集
會長 兵右明知成件事已經開始loop緊 (2017 yeesa去左札幌)
佢兩個都唔一口氣交代清楚俾2017 yeesa聽
雖然話就話劇情上有交代過佢兩個因為2020 yeesa同辰叔 所以急住走姐
但明知果一刻唔同2017 yeesa講清楚 即係2017 yeesa又會loop一次成件事
講起又講
嘉嘉同Timothy呢pair都晒咗唔少時間講
初初以為會同穿越或者之後嘅劇情有好大關係
點知原來只係話佢哋最後分咗手
同埋巴西龜成功得米
我覺得嘥咁多時間講有啲多餘
出血會長
係呢個時空 馬芷晴應該係小書迷
無對比點見到幸福呢
宿命とは何か,この世で起こることは偶然なのか必然なのか,でも偶然と必然はただ角度の違う時間ての違うの見方

無限の平行時空の中て,変わらない法則1つ

すべての繋がりの中で誰かが犠牲になり,別の人を成就させる

絶えず前に進む人生の中には,無数の犠牲、成就
交差し蓄積されてる

yeesa, わかる?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞