西九裁判法庭新案件 喧嘩都要宵禁

74 回覆
10 Like 179 Dislike
呢條仆街

科大手足爆四去交流原本批左都改口
就算有應該都喺外國,中埋武漢肺炎就好啦
跨過我的屍體
一名GPA達4分以上的科大高材生原本獲准離港,到新加坡當交換生,今日須到庭應訊。惟案件因疫情關係押後。

辯方今指,高材生需到新加坡繼續學業,望能將其案件進一步押後,或准他離境。但主任狗官羅德泉不接納,下令高材生保釋期間不得離港。
無錯
呢單都好離譜
去左咁耐 人地讀到一半都走返黎
要早一早走左啦
呢條撚樣出名紅撚到發黑
Push
納粹Volksgerichtshof
垃圾狗官
任何Volksgerichtshof狗官都應該要至少成為乙級戰犯
老豆揾仔未
咁多廢老中武肺 幾時都羅德泉
呢條撚樣仲以為自己係法律超人,守住法治既龍門,又唔知自己負責執波,有撚資格講over my dead body?
其實好多案都唔夠證據, 得黑警幾句證供
班毅進如果加料, 辯方盤幾下就穿崩當場出醜
到時又俾法官叫handhand
唯一方法就係第一次提堂就出好惡既法庭保釋
搞到手足返唔到工返唔到學, 仲可能拖大半年, 甚至幾年
逼手足自己認罪, 提高律政司同黑警檢控率
破解方法就係黃色經濟圈, 有案係身既手足維持到基本生活先可以係法庭上抗爭落去
律政司見到個個都唔認罪, 為左檢控率, 唔會咁易落charge
唔好意思 借一借位

和理非 手足 家長 學生都請入黎

tg 支足channel
https://t.me/materials201920
笑話:香港有法治
狗官
邊個幫佢哋打先
個辯方律師有無同佢哋fight?
狗官
正一冚家鏟
你就真係小心啲言論啦 佢有乜衫長褲短入你數就大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞