廁所天花剝落

82 回覆
12 Like 0 Dislike
士波令
富斯樂 hb40
樓上漏水機會大
建議搵公證行
1)證明外牆漏入來 外牆多數係公家CLAIM鳩業主立案法團
or
2)證明樓上漏水落來 CLAIM鳩樓上維修費
陳奕迅嘅 龍舌蘭?
似係樓上換馬桶鑽穿防水層
鋼筋都有幾明顯銹跡
搵管理處睇下有無濕氣,佢地再部機check 。
就咁睇似老化,你扑下其他位仲有無空心聲,有就一次過搵師父做全屋天花老化位士波令。
唔一定漏水先有天花鋼根生銹,本身老化都會有,始終20年樓。呢d 錢無得避
舊年十月搵師父做過全屋天花士波令,全屋牆身執灰油油 300呎 2萬。俾你參考下
有無contact
同埋想問下有無得claim家居保的
樓上有無裝修?
無.
岩岩朋友上黎睇過話似係外牆輕微滲水

巴打我都係,睇睇吓電視突然間聽到廁所假天花“碰”一聲!
想搵將軍澳間金黃裝修舖,不過唔知荃灣咁遠肯唔肯過黎
好彩有假天花,下面有人一早爆缸啦
樓主個case 目測的確唔多似(嚴重)滲水
樓主可以用水對比下廁所天花位同埋屋內其他天花位
睇下會唔會覺得特別濕
廁所少少滲水其實唔多唔少都會有啲
如果唔係太嚴重其實報官都無用
樓主個case 目測的確唔多似(嚴重)滲水
樓主可以用*手對比下廁所天花位同埋屋內其他天花位
睇下會唔會覺得特別濕
廁所少少滲水其實唔多唔少都會有啲
如果唔係太嚴重其實報官都無用
你依個case 樓上滲水機會大啲
一樣可以用手對比下廁所天花位同埋屋內其他天花位
睇下會唔會覺得特別濕
公屋?居屋?
同我個度好似
尋日check 左話唔係樓上滲水
而家再等睇下關唔關外牆事。
不過都廿年樓齡。
巴打,咁你而家點處理
比管理處睇過,佢話唔關樓上滲水事,摸啲石屎又冇濕喎。
同巴打你情況類近,而且個屋苑接近四十年。
一撚樣既回覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞