停止恥笑鬼佬,將矛頭直指中共

760 回覆
2422 Like 68 Dislike
Bump
Bump
再推
其實有乜好笑,如果今次西方國家大步攬過,第時就到佢地笑返我地轉頭,西方國家黎緊幾十年一定做得好過中國,因為西方國家有中國人幾千年都冇既野就係識檢討,而到時香港人只可以又係硬食,都幾肯定中國以後一定又會爆鑊勁。
Bump
其實香港未經歷sars之前隨時衰過鬼佬,放飛劍,打乞嗤唔掩嘴,共食文化,係冇通街大小便
有d野真係要驚歷先驚

第二,就係佢地有恐襲陰影,怕戴口罩未必無因

而家香港除左解釋,仲可以分享經驗,濾心布罩,3d 防毒罩,以至入屋/出街清潔程序,都可以慢慢 faq懶人包佢地

最重要提佢地,呢單野既關鍵詞,李文亮,係中共隱瞞疫情鐵證死穴

最後就係對比sars
今日歐美所經歷,就係當年香港人sars既經歷
中共送大禮死口唔認,之後仲扮打救你,最後屈你係病源
算罷啦,有新疆集中營亦可以有香港集中營。
反美反帝義和拳才是主業,其實都係攬炒嚟,黃帶頭去打鬼佬,咁鬼佬未無咁多嘢顧,專心一意見🐷就打,唔使考慮會否打錯港人。一直以為港人係爭取脫支,家下發現都係回歸軸心國大一統的多,攬🐷一起毀滅吧
依家個POST主要講緊個矛頭同埋點樣CONNECT鬼佬
你老母個臭閪就五毛口吻上身幫支那洗白

好明顯工業大國係無諗過支蝗會係當地出事之前就掃撚哂啲口罩,同時支國又禁哂口罩出口比外國(明知支國係工業大國主要生產線),擺明左右夾死。你可以話呢堆工業大國無諗過呢點係on9,但點解唔係首先去屌果班夾死人嘅撚屌先呀?同埋試問如果今次唔係因為支那個病毒,外國衛生意識需要嚴謹咁撚樣?
依家美帝就自己做返部份口罩生產線啦,但要追返之前比人夾死個gap就一定需要時間

無人話過唔可以屌佢地on9,咁個個民族入面都有流氓,但你就講撚到人地好多都係流氓咁撚樣,見人戴口罩就打咁撚樣。我明你本身就唔鋸班(唔戴口罩嘅)鬼佬,但係咁樣屌/恥笑法只係幫撚咗支那帶風向,唔該將個矛頭指返比個罪魁禍首先。

同埋問緊你自己身為留學生係當地戴口罩有無比人出言辱罵/比人打呀,乜撚野Facebook留學生圍爐群,邊撚個群呀?比條LINK睇下?人地鳩講你又信?
push
Bump
bump
bump
麻煩各位朋友, 幫手發這個聯署出去, 幫手找人簽

https://petitions.whitehouse.gov/petition/request-youtube-explain-why-youtubers-are-censored-or-no-ads-yellow-icons-coronavirus-topic
這個聯署是請求白宮要求youtube解釋為什麼限制談及武漢肺炎的題目? 為什麼限制言論自由? 希望大家幫手發出去, 因為被黃標了, 會影響收入, 是中共打壓言論自由的手段之一, 不可以就這樣被人打壓

Google is censoring legitimate YouTube videos about the new coronavirus in China
http://chng.it/nQWTBG8Mcj
另外這個國際聯署反對Youtube限制言論自由
麻煩都簽埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞