停止恥笑鬼佬,將矛頭直指中共

760 回覆
2422 Like 68 Dislike
鬼佬係鬆懈,源於佢地唔熟悉支共有幾邪惡,我地應該宣傳熟悉支共嗰幾個國家(台灣,俄佬,北韓)了解中國所以成功防範於未然,再強調支共係全人類最大既共同敵人!
事實係冇用,畀你搞到倒台, 下個支共都唔會放過香港。 政治交易從來唔到人民話事, 嚟嚟去去都係一小堆人枱底玩。

蘇聯死咗變俄羅斯,俄羅斯一樣搞鳩烏克蘭
Push
武漢肺炎
全球殺人
一直都唔明笑鬼佬有咩用
啱呀 歐美真係on99
一件事還一件事 鬼佬今次係on9就on9啦
唔撚會幫佢地護航
好多平台都可以用,唔好屌人地戴口罩,唔好踩人地政策,唔好人身攻擊
重點放在攻擊中國,語氣冷靜d,以下提供幾個角度:
1 延誤通報
強調中國延遲同隱瞞情報,包括12月頭出現個案,但係1月尾先公佈消息,李文亮醫生被滅聲打壓都可以攞返出黎用,包括勾結WHO,遲遲不宣布大流行
2 假數據
指出中國數據有問題,包括死亡率之前長期維持係2.1%左右,懷疑個案竟然仲少過確診個案
3 醜聞 最好附圖同片
踩方艙醫院設計唔通風冇私隱,導致患者聚集容易進一步廣泛感染,踩紅十字會貪污收走捐獻物資,踩中國即刻登記美國新藥既使用專利
4 隱藏民生問題 最好附圖片
唔需要表達對中國人既同情,但可以強調微博之前有大量求救信息被防火牆刪走,有腦癱兒童因家人被隔離而餓死,貓狗被誤傳傳染然後被扔落街
5 鞭屍
攞返爆發時中國人周圍走既事講翻,包括發住燒衝關巴黎,發燒帶小朋友去迪士尼,搜刮各地醫療物資,仲有支那人無恥到問日本醫院捐口罩然後攞出去賣
仲有好多位可以踩中國/陳述事實,靠大家勤力d集思廣益,手足互like,唔好不斷copy and paste,最好改動少少
最後再加返少少對人地既祝福
另外一種玩法,以問候或者建議防疫方法為主,然後挾帶私貨
遇到五毛粉紅唔好戀戰,如果對方講得有文有路可以屌一句,點到為止
求置頂
唔好為自己樹多立更多敵人
S
其實最主要係WHO係咁話冇事
結果外國冇人理
岩,中國肺炎
推 即時開始停止笑西方人
我地同自由世界應該係同一陣線
中共係敵人
#武漢肺炎
#廣東沙士

#WuhanCoronavirus
#GuangdongSARS
中國不嬲都全球公敵
啲人唔會因為鬼佬on9就覺得中國相對正常
風向嘅嘢唔係話你連登仔想帶就帶
大把韓國人講緊歐美on9...(雖然韓國都係後知後覺)
推呢啲清醒post!!
當五毛二月尾開始將武漢肺炎責任推比美國。

係時候同佢地做相反既野,將今次肺炎澄清係武漢肺炎,源頭來自武漢。
歐美國係受害者
仲要啲口罩一早俾人運走曬
其實就算係想戴都無得戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞