屋企有壁虎日撚日嗌

363 回覆
437 Like 18 Dislike
屋企個隻原祖已經生左幾代 生到成個家族出黎 屋企都仲有蚊 曱甴 一日到黑淨係識叫春同柯屎
好唔中意壁虎,捉過幾次然後沖走左
冇撚用到咁,我住左6年真係一隻曱甴平都未見過
我屋企果隻都係咁「劇劇劇劇」咁
支那狗
唔係簷咩
簷蛇呀唔係咩
已買 希望有用
咁你隻貓有冇送隻屍體比你?
上網睇片d貓會捉d昆蟲當禮貌送比主人
大佬
佢地仲有咩野可以食吖?
佢地既存在已經係等於佢地喺你屋企食蟲
比翻少少credit人地好wo
到底點趕走佢地,佢地成日匿埋係冷氣機後面,都唔知嗰度有咩食,有晚仲要唔停咁嗌 好大聲 好似扑緊野
織織織織織,好可愛
係我就捉住佢然後曬乾入藥啦
係真係會有聲 話唔會嗌果d/蜥蜴既都係無常識...
不過唔係嗌,係搖尾既聲,求偶用。
屋企touch wood而加無左 以前有
一到夜晚就有d好怪又有定律既聲
特別係夏天 一熱左就會咁 嗌足成晚
煩到仆街仲要趕唔撚走 本人仲要好驚依種生物..
住左成世都有 到左前派格黎屋有人搬入黎 就無左
裝過好多機關/發頻率機真心用咩都辟唔到 不死的...
除非咁岩走出黎 屋企人又用熱水陸陸佢.. 就會死
都試過用大少少既玻璃樽 載蜜糖水 夜晚訓覺前放角位
佢地聞到甜味會琴入去 然後擺幾日會執到屍🤧
但大隻既就唔會中計 所以好難絕佢幾代
祝你好運
我屋企本身好多 佢黎左之後1隻都冇
曱甴 天敵 四腳蛇 愛吃昆蟲包括蟑螂、飛蛾、蚊、甲蟲、螞蟻和蟑螂的卵
有冇人知壁虎食唔食衣蛾
之前扔垃圾 攞起袋垃圾果時條4腳蛇爬過我隻手跑走我即刻尖叫
勁核特感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞