往馬桶浴缸狂倒吸水珠 社區水管塞爆

515 回覆
1216 Like 32 Dislike
個阿頭過嚟check屎坑,個屎渠塞左唔通佢清?
緊係屌落去叫條友死掂佢,再唔係等收信封。你估班清潔工係物理學家?佢地可能真係咩都唔識?輕度智障,真係分分鐘見到拾到幾多就拾幾多啦,你要咁樣恰尻佢做咩?
出面有外判做專業高壓通渠
你唔係以為塞渠搵清潔就做到下話?
最多咪拎個廁所泵泵佢兩野
人地打份底層工,都重要恰尻佢係咩心態?
老實講,唔識就唔好講咁多野。

左膠最黑人憎就係幫人諗埋一份,

但係又唔知實際上係咪真係咁樣靠故

塞坑渠唔關清潔工事,係外判比通渠佬做嘅

返幾年人生經驗先上黎說三道四喇
其實你唔識就收皮唔好係到FF啦
用下腦啦大佬,你係呀頭見到個渠塞撚到出街會唔會就咁叫清潔工搞掂呀
吸水魔法
係呀係呀
又唔見你入黎做返個月?
睇你條戇鳩條又咪唔識係道扮大袋
鳩噏就叻,你話唔需要咪同管理公司講下囉
你洗廁所阿姐唔駛做左門面果層呀?
要請人嚟通佢都要清左最表面果層珠試過唔得先搵人嚟。
唔通直接打電話話自己唔做呀?
咁做閪清潔呀?不如清潔姐再外判比人清潔啦
你啲咁嘅垃圾低層工駛撚人做,你你叻嘅你就住你大廈,叫條撚樣維修員上嚟維修啦,駛閪自己做。
唔好呀 又一城岩岩先整返好
啲離地L 港豬冇得行會唔開心
失民心㗎
明明係呀頭安排戇鳩 點解會係其他人責任?

照你道理所講
即使唔係有心搵清潔工人麻煩 但冇考量佢哋嘅情況 就係恰佢哋

同理
賣水晶寶寶嘅批發商 清潔外判商 專搞外判嘅政府 都係有計劃地恰班清潔工
室內種水種植物,好似泥咁用

水多果陣d珠會吸飽水,唔夠水果陣d植物會吸返粒珠d水,粒珠就會變細,加返水又變返大粒儲水

浸得耐有時會漲到爛埋,不過都仲用得嘅
繼續兜
係呀,班姐姐用雙摩打吸水機推幾下好辛苦呀
識生仔 所以又名為生命珠
個人責任,你自己做得到嘅就唔好比麻煩人,做返自己責任。
所以點解香港公廁衛生咁撚差,屎痾落廁所板等人清潔
呢種吸水珠喺抗爭活動方面有冇咩用途?
係呀,我未去過廁所呀

大廈維修咪又係行行企企,扮維下修又一日,有幾難做
隻珠珠好好用架
唔好搞到我冇得種野
你有冇幫過清潔工爭取權益 不滿現況 又有冇向政府表態?

冇嘅話 即係助紂為虐
唔該你盡返公民責任 (屬於個人責任一種)
唔好再縱容無能又唔貼地嘅政府

你大大聲講個人責任 我都希望你做得到
想知閣下係咪岩岩先財務自由?
我去廁所我會做好個人衛生。我幫唔到佢加人工,至少唔會加人工作量。

想問你做邊行?
你真係撚有趣
唔緊要,大部份啲業主同你都係差唔多弱智扮大袋扮識野
清潔就左膠大愛思想諗到人又老又弱智比人壓榨
維修就係低層騙徒老鼠屎
繼續表演你啲偉論呀喂,精彩
你做五毛一個月搵幾錢
搵人去政府地方試下
我老了,竟然冇人識水晶寶寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞