iOS /AN 新四驅小子四驅兄弟出左啦[4]

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
https://apps.apple.com/jp/app/%E3%83%9F%E3%83%8B%E5%9B%9B%E9%A7%86-%E8%B6%85%E9%80%9F%E3%82%B0%E3%83%A9%E3%83%B3%E3%83%97%E3%83%AA/id1481191686

iOS link

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bandainamcoent.mini4wdgp&referrer=utm_source=gamer.com.tw&utm_campaign=gnn

And link

攻略

首抽
免費抽首選電片(有bug會減極速,現不建議),次選散熱器

石抽建議抽9mm bearing roller
次選 4星紫/橙摩打+速度殼
4星龍頭鳳尾定風翼前期完全冇用,就算要用1星都夠用,剩係抽到佢地建議重刷
抽唔到摩打去商店買2星紫/橙用住先

砌車
1.星數唔影響基本性能,有就可以裝
2.星數影響改造次數,暫時可以刷關升到3星,升4星料唔係關關出唔建議前期亂用
3.4星件可以就等20lv後先再改造
4.龍頭鳳尾定風翼非必要唔好裝
5.摩打可以係商店買2星摩用住先,之後可升6星
升3星60藍exp,升4星30紅exp(㩒"入手先"就知邊關出,打贏10次就有),升5星180藍exp,升6星藍270exp
藍exp出處:
橙摩:食鬼關/2-14
紫摩:2-16

個人砌法,未必啱
前細窄軚+後大窄軚
底盤用st款就得
摩打:紫 or 橙 (各有fans,無話邊個一定勁d)
鈴:好少影響,用自己鍾意嘅就ok
軚:軟>正常>泥軚(釘軚)<有草地減速帶先用
改造方向:輕量化,車輕先有空間加配件
roller : 基本係細就過灣快d,但就易飛街;大就過灣穩定,但就慢d (roller既材料都會影響,請自己慢慢試)
飛街就慢慢加定風翼/龍頭/鳳尾/改roller/車軚/平衡桿
唔識日文點解可以cap相去Google transfer 翻譯
電極片個bug fix左
雖然頭post data outdated
但我懶得改
twitter已經好多人講緊新軌冇3.5收得皮

新軌又真係鳩得滯...
剩係屈摩打lv都輸幾百
冇3.5又冇人權
又唔駛太多心思set

唯一看點係睇下2代麥林會唔會跑羸2代超音
暫定星期五轉軌
本身想整新超速軌
但睇片有段直路後果種凹軌都未出
所以放棄
有無公會有位?
終於
Full左呀
你擺多次你ID出黎我有位就invite你
隻Game有Bug 一accept一個request就會唔見哂其他request
小鳥依霖
Profile入面個racer id 唔係acc名
有英文同數字果個
2i58er0d76
下次有位add你
冇3.5冇麥林玩極都得32秒
勁,可以睇下SETTING嗎
唔怪得尋晚見公會係19/20
但你又話爆左位
ADORE
Add左葵新55555巴打嘛
佢上個post留左id
得番一場就完超速
仲爭33先升到C5
唔係開季飛左幾場我就唔駛升唔切
幾場咁小
由我打完新EVENT 之後 我部車就未成功落過地
而加變左雞摩大戰 已經冇心機再推高部車算

見上個POST 巴打有個SETTING
好似前後16MM+定風翼有成9XX安定真係CLS
我corner 1278
點跑都唔飛穩拎頭三

一粒飛輪都無
行得完場一定有頭3
甚麼是飛輪

出左新超音
前驅車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞