20萬budget會買架咩歐洲二手車?A3定A200

54 回覆
1 Like 6 Dislike
點解買歐洲車?因為另一半好想要歐洲車,而家揸日本車仔都想換返歐洲車,第一部車係mini覺得過癮好多,換咗solio又飄又無力,好悶。
見咁上下,都係想換返歐洲車,有諗2017-18左右車,見A3幾抵,定係2X萬買A200?各位又有咩選擇?
短線A3 長揸A200
btw 有冇諗過係Solio問題, 唔係日本車問題
呢架嘢100匹都冇, 仲要短、窄得嚟高身, 就梗係又冇力又飄啦
Audx好似多野壞過benx
gti
樓豬唔用spec去分析反而歸納做日本車問題 咁都得
哈哈,絕對唔係因為日本車問題,我自己都考慮過換RAV4之類,只係都係老婆喜歡歐洲車,點都會換,1999,唔好意思

Solio真係好難搞特別我揸山路多,自己seven
A3唔可以捱得耐?
以BBA嚟計, Benz應該係最少野整
Golf 7 GTI

不過你另一半唔似係想要呢啲歐洲車?
半年前19萬買左部剛剛2年車既A3 Sedan, 個陣行左6600公里.
而家到18000, 暫時OK.

買A200 就可能要舊多一兩年.
A200
A3
a3 冇得輸 sedan版

20萬budget應該夠買兩三年車 可以再玩兩三年
A200
其實仲有120i, GTI
A200 A3都唔快得去邊 同埋廿萬買到咩二手 2017-2018車
a3 啦
揸開 solio 空間咁大,A 仔你會抖唔到氣

兩架簡就 A3 啦,廿萬都可以睇 S3 sportback
好明顯係貪牌子 BBA起跳
其實廿幾萬點解唔買toyota新車,唔明想學嘢
加多少少系列
P牌,16年A200
不過架車都幾鄧下同有d嘈,但都幾好力
同埋Audi就跌價快,benz 2手價硬淨好多
反而想知點解要買Toyota?
二手買返黎揸幾年蝕得少過新車買返黎揸幾年
歐洲車操控好過20萬嘅Toyota新車
我唔識啊,但我見toyota部suv幾靚,廿六萬幾
真係唔好再有呢D品牌迷思,渣緊歐洲車,好想轉日本車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞