有一間黃店瀕臨執粒邊緣,請大家快啲去懲罰佢!!!

471 回覆
764 Like 33 Dislike
只可以話大家standard 唔同
我覺得做到呢d已經足夠理由幫襯
下下都查家宅起哂底咁
同前線捉鬼撚有乜分別
pish
新手 忍唔住要開acc覆

其實係唔係只係派下水,俾人貼下連儂牆就可以稱為黃店?然後大家就狗衝去幫襯?
我就咁睇佢Facebook page, 其實事件後期已經無咩發表意見,請PT又無話請手足,又無提過話要捐錢,我地個門檻係咪咁低?

同埋樓上講佢老闆身份尷尬都係堅
啱啱試咗了,冇哂飯團唯有買關東煮
但一粒都$5,仲要得翻啲魔芋、海帶⋯
不過個湯底係OK嘅
最後仲嗌咗個椰青沙冰,但好似水⋯
總括而言冇咩特別,可能我唔好彩去到冇哂好食果啲
黃色經濟圈開始時都只係要求表態
肯癡文宣派水都叫做深黃
而家就話咁樣門檻低
遲d係咪要係前線先幫襯得?
同埋間鋪連自己都搞唔掂就嚟執
捐條鳩毛俾你咩
一來位置,二來皇茶賣大路嘢花果山主打榴槤飲品,唔食榴槤嘅人多定飲芝士奶蓋嘅人多?
事實上除左用Pepe 做poster
對上一次表態已經係10月
連11月西灣河都無再表態

鳩毛我唔使要
但佢中間有錢岀榴槤醬
又如果係岀名到咁多雜誌報導
點都可以做多步掛?
如果個啲新假期係繕稿嘅話
咁佢又俾左幾多錢去買呢啲廣告?
然後轉個頭又打告急牌

就係因為大家都希望發展黃色經濟圈
先要認清真 黃色
我見佢地個Facebook 又有人話要入股又盛
搞清楚人地間嘢啲老闆背景先啦
Ching 同路人
算啦
又比人針住P牌 同埋咩推高門檻架啦
遲吓燉炳強做唔住貼文宣都要衝去救
門檻高唔高從來冇標準
學你話齋 點解後期唔再po文宣
心照啦佢哋

我哋點講都阻唔到啲人去買贖罪卷架啦
只係想大家買番啲有價值嘅贖罪卷姐
其實由此至終都只係想啲人幫真黃買
同埋我地大家心照啲老闆身份有幾尷尬
我係覺得大家都有知情權
知左 大家再狗衝都未遲
咁我又覺得背景唔足以影響佢係咪手足嘅
就算係狗仔,肯行出黎做實事嘅我一樣當係手足
但如果係狗仔,係咪唔藍就值得表揚?
標準幾時咁低?
同意呀
中間都無做其他嘢
我覺得係狗仔都應該要利申
再俾人決定係咪支持
點知老豆有無份
Push
花果山 但你太自愛
上次聽佢講仲話做到完約
老細啲好朋友仲要有個黑警男朋友
但仲會一齊玩
我就未必去食啦
一樣大把嘢爆佢
執咗仲好
咪即係有黑警朋友囉
乜唔係個個都知咩?
老闆自己都係狗仔啦 同狗玩有幾出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞