建造業地盤派$1500

313 回覆
11 Like 206 Dislike
唔洗拍過有證就有得拎
上次拎唔到1500個d
今次會派多1000
想請問一下有札鐵個個合格證有冇份??
個fd淨係上堂拎左證 但咩工都無返過都有?
我都想知
只係得張工人註冊證同平安卡可唔可以申請?
屌,又話政府錢好鳩易呃呃
即係公佈前以經計過晒有幾多人、有咩公司可以攞得到啲錢
仲係話無資格申請
你入你number去個安全錦囊app睇下得唔得咪知
我就唔得了
第二輪「防疫抗疫基金」最新資訊(2020年4月19日):

立法會財務委員會通過第二輪「防疫抗疫基金」撥款申請,其中有約43億港元將惠及建造業前線工友及公司。建造業議會作為香港特區政府委託的執行單位,正全力著手敲定各項申請細節,目標在短時間內開始派發第二輪基金,將補助金迅速送到工友及公司手上,而申請過程會盡量簡單。

是次受惠的工友將超過53萬人,申請人須於2019年1月1日至2020年4月8日期間為註冊建造業工人,或其他相關條例下的指定建造業註冊人士 (持有相關證明文件)。已獲首輪「防疫抗疫基金」資助的工友,將自動納入第二輪「防疫抗疫基金」申請而毋須重新遞交申請。另外,是次受惠的業內公司亦有超過3萬間。
即係上次拎左可以再拎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞