如何reject完offer霸氣回頭

61 回覆
58 Like 6 Dislike
下世投胎諗清楚先講
「上星期我reject你地個offer,其實係因為我覺得你地個offer太差,如果薪金方面仲有上調空間,我地可以再傾,好希望我地有合作嘅空間,其實好有興趣加入貴公司同十分欣賞你地係依個行業入面嘅作風。」
冇試過通常都係有另一個offer先會reject
低過bottom line仲要返轉頭,唔驚人笑你?
人哋咁多人係手,你一reject就offer俾第二個啦
試過一次 但我係上午reject完 下午即刻打下
btw信自己感覺 reject咗就唔好諗啦
就憑你話秒reject, 咁你都返去?做外賣仔都唔返去啦
呀又好似幾好聽喎
「對唔住 早幾日係我衝動咗 係我唔著 求下你俾返個offer我」
認真我試過,reject後一星期
直接打去出offer比我個HR話想要番

美資銀行黎
最後我做左一年走左
不過果個位好高turnover等人用
其實如果佢地未請到人HR應該都會再問多次hiring manager比機會你

你唔試下你之後唔好後悔就得
幾多先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞