amazon買野一問

27 回覆
0 Like 3 Dislike
新手第一次用

見佢free shipping寫個日期係12月31號,想問姐係點?

另外係咪直接寫屋企地址就可? 屋企當時冇人會點
亞馬遜都係用ups DHL Sf派貨
屋企無人班快遞會打比你
睇下件貨可唔可以放管理處/門口
感謝解答
想問依加仲送唔送到香港? 見佢shipping個日期寫12月31日咁? 怪怪地
會唔會係免運費?
應該係免運費,佢寫免費送貨到香港

但佢下面寫選擇免費AmazonGlobal 標準配送便能在12月31日星期三取得?

點解會咁
post link see see
依個香港買唔係平啲咩
我求其搵樣野 佢好多件都係寫12月31日
你地唔係寫12月31?
你加購物車再按proceed to checkout有寫
$793
平均 6-10工作日
免費 AmazonGlobal 標準配送
屯門聽日(2月23日)有活動 求推
https://lih.kg/1892049
明白

我入到去佢寫標準配送平均6-10日工作天,應該呢個正確? 唔洗理出面個12月31日?

俾完錢之後就等佢直接送黎就可以?
你直接寫屋企地址? 個刻屋企冇人佢會打俾我?

地址直接寫英文應該可以? 洗唔洗寫埋中文?
你去度check out俾錢之前佢會俾個expect delivery date 你
12月31日可能個system default咗咁寫
想問下 我用tap n go 但佢話俾唔到錢 我check返balance冇扣到 可以點解決?
冇扣到咪即係俾唔到錢...

其實美馬通常都係用信用卡最簡單..
想問有冇人用到買gift card送credit個promo
點解佢話唔eligible
標準配送平均6-10日工作天 ,

但係到依家都係Delivery date pending. We'll email you as soon as we have a delivery date.

我買鞋唔係口罩 , 前日落order , amazon未咁快比delivery date係咪正常
佢lock咗我account 話要upload billing statement 但又冇位俾我upload 可以點做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞