我想死

48 回覆
6 Like 19 Dislike
go
以我學歷算係咁,但有風險。 出來行預左,但都想叫下救命。

老實講,如果得我一個係可以全身而退,但有大有細,巴打如果想結婚生仔真係諗清諗楚
上得來連登唔通我想有D建設性回覆咩。

就算串又好罵又好,只要有 feedback就夠,我已經去到呢個地步。
吓攞綜援笑看人生
你就走自殺咁撚蠢
小朋友果度可唔可以停學先?而家網上學習都得 係要有人陪住
父母果度同佢地講下情況停下畀 佢地應該都明白 等好番再畀
兼收班(我仔有自閉傾向),所以想霸住個位。
自由選擇
真膠來
知就好
cut 哂呀仔d班佢啦,唔上一年半載唔駛死,捱埋佢
兼收班(我仔有自閉傾向),所以想霸住個位。

cut 哂呀仔d班佢啦,唔上一年半載唔駛死,捱埋佢

當我冇講過。保險個度單純人壽?cut哂其他開支啦
去大灣區
利申:等去美加
保險係定期人壽,三舊幾水無所謂
馬死落地行啦,三百萬畀個仔,個仔大個左只會怪你。你問我我寧願要個老豆。
得個講字?
不嬲冇諗住生,讀書嗰陣已經冇諗住生,唔明生黎做咩。
利申自己好鐘意小朋友,但都唔明生仔意義。
我都覺,特別係現今既世界,生仔真係唔好玩。

我愛我個仔,但有得比我重新再來,我係唔會生。
"或許我不能完全了解你內心的痛苦,但我也曾置身於無助和絕望之中,明白身處痛苦是怎樣一回事。無論你的是否想放棄自己,也希望你不要將困擾藏在心裡,因鬱結和壓力積存得太多太久,到情緒爆發時可能已超出你所能控制的程度。

你不如停一停,到我們的網站 www.help4suicide.com.hk 。 那裡有一些勵志故事、有趣短片,也有與自殺有關的人與事,你可以隨心看看。您更可以進入網站內的『Chat窿』(星期一至五:上午六時至凌晨一時;星期六、日及公眾假期:下午8時至凌晨1時),即時與我們的義工在網上交談,或致電我們24小時電話熱線2389-2222,與我們的義工傾訴。

我們願意聆聽你的心聲,伴你一起走過這段艱難的時候!只因『晴天雨天要樂天,難關難過總會過』!

《自殺.自療.互助舍》"
冇架啦,生咗就要負責。你有冇諗過你死咗對頭家有咩負面影響。
做生意好多都係借大錢大搞,邊做邊還
3個月已經好長
謝謝
咪去死囉,林鄭連你存在過都唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞