「政府投資私企口罩生產線」目的係令香港人冇罩用!

20 回覆
16 Like 0 Dislike
https://www.legco.gov.hk/yr19-20/chinese/fc/fc/papers/f19-46c.pdf
根本就係勾結
仲用每個口罩3蚊購入
之後仲冇話口罩會派比市民 只係話每個月政府會買4000萬個口罩
麻煩各位手足幫手推上熱門
極速訂閱 黃色頻道

[黃藍YOUTUBE大戰正式開打]兩大快速壯大黃圈嘅攻略!快啲入嚟幫吓手,極簡單方便方法支持黃YOUTUBER
https://lih.kg/1888694
3元根本就貴

擺到明搵巿民笨
政府$3同工聯會大手掃貨
然後比返晒工聯會,叫佢哋派比市民
根本上就同買起生產線一樣

絕大部分成品入政府倉唔會益市民

邊間廠可以月生產200萬個
錯,又係同飯民一樣

同鄉會,老野,綜援優先
其他人都係無
只要唔申請正苦subsidy 咪唔受限製囉。
Push
生意人正路一定會申請
問題係唔申請實搞你

林鄭有咩做唔出
成本$0.2
同工賤會利益輸送
淫賤穴蛾呢個PLAN講明大部分要賣比政府
仲有果少少要賣比公司,機構姐係唔可以直接比個人

根本就係想捉鬼搵香港邊個有錢人對香港人有同情心再迫害人
左手交右手
黑心婦人林鄭
你落得林鄭面佢會點做你睇唔出咩
有鬼用咩 政府一野就買曬啲口罩 市民根本都買唔到既
共匪只係想搞起藍色經濟圈所以黃色經濟圈必須要正視
落佢面咪唱反調

今日先見到有80後港人,整生產線,都係賣$1一個

屌 佢工賊聯夠膽死賣$3一個

叫佢工賊聯收皮啦
【武漢肺炎】陳淑莊質疑收購本地生產口罩價格過高 邱騰華稱每個3元僅假設
立法會財委會今日審議政府提出的300億元「防疫抗疫基金」撥款,當中包括用15億元資助本地企業生產口罩,政府將以每個3元的價格收購。公民黨陳淑莊質疑價格太高,商務及經濟局局長邱騰華則表示價格仍需討論,每個3元只是假設。

陳淑莊在會上引述政府在2013年提交予立法會的文件,懲教處生產的口罩成本為1.3毫,但政府現時卻提出以每個3元的價錢在每條生產線購買200萬個,「買足一年」,質疑如何得出每個3元的收購價。

邱騰華回應稱,每個3元並非採購價格,而是給財委會的假設,用作預算之用。他強調,具體的採購價格要再與生商線討論每條生產線的成本。

https://www.post852.com/297939/%e3%80%90%e6%ad%a6%e6%bc%a2%e8%82%ba%e7%82%8e%e3%80%91%e9%99%b3%e6%b7%91%e8%8e%8a%e8%b3%aa%e7%96%91%e6%94%b6%e8%b3%bc%e6%9c%ac%e5%9c%b0%e7%94%9f%e7%94%a2%e5%8f%a3%e7%bd%a9%e5%83%b9%e6%a0%bc%e9%81%8e/?fbclid=IwAR2ZnEQJofH8-0rUDFgvoMDpnhn9YbYrjTkaeh9ogLFkxN_Tc1LxSTKQDq4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞