點睇現代部i30 fastback N?

59 回覆
14 Like 8 Dislike
應該都有嘅
我覺得i30n配備算齊,係有啲小問題

利申:揸緊
你上28car com睇下以前啲車有棍整整齊齊都買貴一倍,仲要好多都畀人掃曬,自動波板同一款車永遠賣平一半都冇乜人嘅, 總之文以罕為貴
可唔可以講下呢架車有咩優缺點?
聽人講話個3波有d短?
同埋可唔可以分享下係香港揸棍波會唔會好辛苦
但內寵都係好膠....
架車著turbo種加速力好線性,推背感唔強
車架剛性同底盤唔錯,隔音都可以接受

轉波行程可以接受,想再短啲坊間有改裝件
我反而個波箱有啲鳩,新車落地1波同6波有啲難入甚至入唔到,到而家run完車個6波仲係咁,返廠叫佢跟話無事,之後上網睇入唔到6波個問題好多地方嘅i30n都有,好似甚至要recall

2020車分咗有天窗同無天窗版,我19車得1個有天窗版本,20車有天窗貴咗1皮

佢個極力子算易吊,新手跳上去都好快上手
係咪電車呢
i30都唔錯
咁呢個世界好多有錢人係鐘意One night stand, 玩左一陣開完處就蝕少少放換第部處想搵新意既, 蝕果少少當開處炮金
夠有d得3千幾既M2, 2千幾既718 BOXSTER S, 1千內既法拉利啦
你咁講果d一定全部都係垃圾
3波個 ratio 我覺得短 同 2波長氣
但如果大山真係會2,3 3,2 咁轉
整體幾好,係收音機冇自動追台同冇就手儲物位擺八達通, 暫時揸左2個月多 其實香港仲有多人揸棍 又唔算好辛苦
係一部好玩既車黎!
利申:揸緊
呢部同stinger gt line 比較, 點揀?
我鍾情sedan
我覺得i30N型啲
個頭好似掃把佬
巴打第一批6月車定年尾12月車?

我年尾12月車有幾部都有5上6入唔到波情況
我12月車, 初初難入D 但 行左1000左右冇左D難入既問題,sofar 依家行左3K 左km.
係門板 比油 有D 聲, 唔知係咪有野鬆左
i30 同 i30n 係咪同一個底盤?
其實而家底盤模組化,好難話係唔係同一個...
車架一樣
底擔唔一樣
i30n 車尾 multi link
i30 扭力桿
終於搵到車主
有無人尾窗screen wash個位成日咇左一條水出黎?我唔知係抺車抺得唔夠乾有水留左係d罅位,定係噴水個咀唔夠緊頂唔到pressure
利申:12月果批
無呢個問題
但係I30N個群見到有啲車友都屌I30N QC真係唔撚掂
見28 都唔少盤, 好多行唔夠一萬就放, 執二手都幾抵玩
三十幾萬抵屌
5年保養,唔錯。而家好多車兩三年就壞。歐洲車預左但,但日本車都係。
尾玻璃個水撥開都未開過, 第一日就set 唔會自動開
車籠完成度 OK 其他QC可能係D唔起眼野, 但有5年保咪返廠搞,你投訴就會搞
我右尾個門近沙板張保護貼一返黎都起左個角, 下次返去投訴下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞