有個假fa呃家長手足幾十萬

546 回覆
1181 Like 26 Dislike
代朋友出Po,以下係全文:

呢條友叫阿風,但唔知真名,不過肯定佢個真名冇「風」字,但有個「璉」字,2002年12月16號生日。佢係冇fa證嘅假fa,偷手足嘢、呃家長錢、攞光環。我係其中一位俾佢偷過錢嘅手足,驚佢繼續食人血饅頭,所以我連同數位受害者一起篤爆佢嘅所作所為。

1) 呃女手足處。
有一次阿風喺宿舍飲醉後話自己呃咗四個女Fa破處(呢個真係忍唔到)似真嘅,因為佢講得好激動好自豪。佢依家仲用緊fa身份出嚟呃蝦條,各位女手足小心。

2) 呃家長錢/資助/家長屋
首先,佢同我地住嘅時候長期唔返工但係都有錢買奢侈品(airpods,名牌斜背袋)。其次,成日用家長畀嘅百佳卷買成堆酒飲同落club。佢自己話係有家長資助,但係時候我有問過佢嗰啲家長,真相係佢話自己好慘,又無錢食飯,個家長先比佢錢,畀屋佢住。

3) 講大話博同情
佢為咗呃多啲家長錢,一直作故仔形容自己好慘。例如佢自稱右眼俾布袋彈射盲,但之後聽佢啲friend講佢天生已經係盲咗,佢右眼一直都係用緊假眼(佢曾經拎過隻假眼出嚟,但當時太驚人,所有就睇得冇咁清楚)。仲痴線嘅係佢仲吹自己女朋友被警車撞死。於是佢就利用呢點呃家長同手足嘅同情心。

4) 連手足錢都偷,偷到手足冇錢食飯
我哋宿舍係畀一班無家可歸嘅年輕人住嘅,我哋都係讀緊書靠part time搵少少錢生活嘅學生,我哋全部每日朝早都要出去返工讀書,得佢自己一個喺宿舍,但係屋企就成日唔見錢,總共唔見嘅嘢有:約$2000現金,兩張八達通,約$800飯卷,價值$1080好鄰舍飯卷貼紙。佢就自己賊喊捉賊,聲稱喺褲袋唔見咗$200,但係我想講如果真係要偷嘢唔會特登去搵你嗰個臭到咁嘅褲袋囉。跟住佢終於有一次喺出邊偷手足銀包俾人捉到正,於是被私了,就係上面嗰張圖。本身以為佢被私了後會知驚,但佢死性不改,繼續呃家長、手足錢。

佢一直都冇返工,但最近佢無啦啦有成一皮嘢喺身。以我所知,至少幾位金主keep住畀錢佢。家長錢又呃,手足生活費又偷,又霸佔發夢資源,佢偷偷埋埋都成幾十萬。

5) 飲醉酒打宿友手足
有次佢帶幾個friend嚟宿舍飲醉咗,個宿友A鬧佢唔好整污糟個宿舍,佢同班friend打宿友A,箍住A條頸搞佢透唔到氣差啲死。

6) 出嚟冇做嘢,吹水呃光環
係呀,好多遊行/集會/活動都可以見到佢,但係佢永遠都淨係識得喺度溝女,或者同其他人吹自己幾勁,一有狗就即刻走,仲要成日偷人哋嘅裝備扮威。仲吹到自己指揮緊屠龍小隊+幾支勇武小隊。有一次仲要被人篤爆咗無出活動扮有出,不過其實佢出到嚟都係毫無貢獻,淨係識得溝女吹水。

7) 偷發夢裝備、資源
宿舍本身有幾部電話+幾張太空卡畀手足日常用+發夢用。但佢自私咁霸佔所有資源,攞曬啲手機+太空卡自己娛樂用。佢係誇張到係一部手機打機、一部聽歌、一部溝女,啲手機太空卡完全唔畀其他宿友用。

總括而言,希望大家幫手推傳出去,唔可以再畀呢啲仆街呃家長同女手足。同埋佢依家應該仲住緊某位/某幾位家長嘅屋企,如果你就係嗰位家長,請小心佢偷你屋企嘅貴重物品。
有手足還押150天聽日上庭
https://lih.kg/1885989
4個處
十世人嘅福氣
自推1/10,同佢住咁耐未見過佢唔刷牙、唔冲涼。
自推2/10,請廣傳,好人一生平安!
自推3/10,淨係識得呃錢呃手足,根本係運動毒瘤。
自推4/10,連好鄰舍貼紙都偷,ps:好鄰舍北區教會貼紙=黃色經濟圈飯卷,一張貼紙=$60。
自推5/10,佢拎曬百佳卷買酒飲,仲要偷手足百佳卷再買。
d女咁on94個處 真係今生只嫁前線巴
自推6/10
自推7/10
自推8/10
自推9/10
咁嘅樣都食到四個處
自推10/10
光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可
WLTF
但暫時係你齋講?
唔想又睇「看圖作故事」
( Show Blocked User - 正義的五毛(無罩) )

( Show Blocked User - 經過那些年 )

D 五毛咁快手既
推死呢啲撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞