學生投資方法(3個月plan)

474 回覆
99 Like 357 Dislike
0)同屋企人講要無錢交學費 與此同時申請學生貸款
0)借學生貸款加拎咁多年黎利時錢做投資本金 總共拎出14萬
1)開孖展戶口 孖展再買價值投資股 例如Tesla 再買其他優質股對沖風險
2)買Tesla 個價升再用孖展額再買
3)等收錢
4)呢一刻再贏多30萬就有首期 hold 到畢業就差唔多了

好勁
7093 被列入戰略物資
https://lih.kg/1882208
扑中隻tesla 就衝出黎做學生股神 你咪痴線啦

仲要教人 呃屋企人錢 借錢黎玩孖展
英雄出少年

但希望其他學生唔好亂跟,始終呢D野運氣佔好大成份
岩牙
禾刀系ALL IN TESLA
而家睇緊樓
Tesla 係價值投資股 己經唔想再睇落去
咪害人啦
樓主已經參透必勝法
價值投資股
炒股你就炒股啦
教壞小朋友
又借錢 又孖展
贏就係囉,輸左還條毛呀
夠曬勵志
支牛
輸撚死你
雖知其他學生哥睇到肯定心郁郁,但孖展呢啲真係唔熟路真係唔好盲舂舂見人賺咁多就去玩。同埋如果真係要玩嘅話都要記得事先衡量可承受嘅風險同損失
一日未放,筆錢都未到手
開個定期賺利息對沖下risk啦
千祈唔好借錢炒股
借錢咁樣玩,同賭無乜分別,win左就威,輸左就大鑊
自己玩都算,仲叫其他人咁做,唔係咁好。
呢隻野又咁chor,仲要急升過,學生們不可效法,對你地年紀來講,Lose個風險承受唔到。
仆街了
有學生股神出現即係就黎股災
買tesla之後再買其他股叫對沖 傻仔連字都唔識就唔好拋書包
除左長線投資外
作為學生可以做下短炒 當賺下d pt錢咁
見到反彈不仿試下入 可能有意外收獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞