[PPRB認證]跪求大家推今集《頭條新聞》上百萬views抗KOL 100

1250 回覆
3526 Like 9 Dislike
《驚方訊息 之 幕後花絮》From王喜Facebook

一個月前,傳說中的admin小姐興
奮地通知我,他從前暑期工的伙伴,
有意跟我合作。

開會見面時,他們幾個女生恍如隔
世重聚,嘻嘻哈哈,忽然湧上一股
爺爺帶孫女到麥當勞辦生日會的感
覺^_^

會議中,監製提出拼購《警棍》!

心下一沉,恍如巴黎無名小卒設計
師,面對LVMH收購,心花怒放,
正待對方拋出一個不能拒絕的銀
碼。

最後,《警棍》仍在我名下,哈哈!

2020年2月14日黃昏6點,本來
是行將清盤放售的殘存台首播,不
過,此台竟然作出無謂的犧牲,使
用慣性台代替假聞台,直播賤種7
記者會,並將《港視31》認真製
作,反映時事的高質素節目:頭條
新聞,延後到2350時播出。

殘存台以為用陰招就可減少頭條新
聞的收視率?哈哈!首先,你要有
收視率,才能有點數被減吖?!

不過,又真係值得鼓勵自己一下,
因為,要攪到殘存台攞黃金airtime
播賤種7,嚟避開因爲頭條新聞而
獲得高收視所折射出的尷尬及無
能,這陰招確實有效,請用多d!

就看看賤種7能不能逢星期五
1800時都開記招打救你一鑊?

分享驚方訊息第一集「招募」的原
稿,讓你更了解忠 __ 勇毅的創作原意,希望你會喜歡😘多多分享及
給我意見。

驚方訊息 之 招募

△自垃圾箱彈出

忠:歡迎收睇《驚方訊息》,我係忠勇毅。响庚子「中国瘟疫」肆虐全世界嘅時候,第一次同大家見面,祝你搵到一份身體健康,為所欲為嘅工作。點會無可能呢?

忠:喺面對已知嘅危險,我哋有權同危險保持半隻郵輪約250米咁遠,即係用我宜家呢種聲量,對住救護車個方向講 Hello,佢哋係聽唔到㗎。(出郵輪碼頭遠距離監視圖)

忠:喺面對未知嘅危險,我哋隨便一位入職十八年,表現十年如一日嘅司機,都可以穿上可抵抗生化武器襲擊嘅裝備,呢套保護衣,已故嘅李文亮醫生可能摸都沒摸過㗎,李醫生泉下有知應該會好羨慕。(出警車司機救護員對照圖)

忠:加上消防員、民安隊代為看守隔離營,肩負應變任務;社工負責運送生活用品入隔離營比隔離人士;遙控電話監察強制檢疫人士嘅工作又有學生義工代勞;重取消徒步巡邏唔使行咇。將當值時曝露喺空氣之中嘅機會減到近乎零,除咗有效抗疫之外,重抗衰老,身體又點可能唔健康呢?(出消防成立應變隊圖)

忠:至於為所欲為,除咗耳熟能詳嘅一系列無後顧之憂隨意使用權力之外,最新優惠登場:「當值時使用政府車輛作私人購物及速遞用途」!呢款特權能確保唔會出現大陸執法部門互相搶劫口罩嘅情況,令你全家都有充足嘅口罩使用,咁你同你全家又點會唔長壽呢?(出警車送口罩圖)

忠:落咗更,無哂頭盔、眼罩、防毒面具、護甲、伸縮警棍、胡椒噴槍、點三八、曲尺、雷鳴登、AR15、水炮車保護,出街食飯好唔安全?唔使擔心,隔離房嘅熱心市民會保護你,令你安心暢飲香檳,無後顧之憂,係咪好吸引呢?(出PPRB黃埔食局巧遇14K peter新聞圖)

忠:重唔快d加入我哋!保證你同你全家,平平安安,健健康康。

忠:响結束講bye bye之前,請大家留意一下,响過去四個月,總共出現三組懷疑、可能、或者係冒認我哋嘅人,以我哋慣用嘅手法,獲得受害人嘅信任後,比佢哋入屋或搜身,最終招至財物損失,金額由一萬到廿一萬不等,請大家務必小心我哋係下一集再見。
睇ed
我晏啲做日文文宣
大家國際線撚都做下

民主國家一定唔會接受警察公開屌公營傳媒
當新聞自由垃圾
Pushhhh
推爆佢
佢哋應該只係做一集

真係照出原稿可能連中聯辦都會ban
推!
share比朋友睇好似快啲
王喜應該有下一集(不過比忠誠勇毅咁搞法有d難講)
推啊我所有fb youtube link都share曬啦你呢?
推推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞