新手流行鼓

35 回覆
0 Like 0 Dislike
師兄聽左新制rockschool 啲歌未 今年新加啲歌 多左好多流行歌同經典歌喎
唔會,一黎同一個timeslot其實唔會好多小朋友
二黎 個小朋友都唔會知你考咩同考幾級
成人毒撚去考三級 考官見到可能都笑
心態要正確 你考3級 比心機練習 啲touching靚到痴線 個考試欣賞你添啦
有聽 其實好無誠意
但係無人聲 好難吸引到我啲學生去打
同埋啲歌choice好似仲舊d
竟然我個人幾滿意今次新制rockschool 簡啲歌
不過無人聲真係死症 我教rockschool 都係叫佢地上youtube聽下有人唱版本參考下
無話唔好既
我自己覺得無誠意既原因
係諗住佢新制係會有新既原創歌 點知最後好似用rock and pop條橋咁 然後新制既歌同舊制既歌都考得 個新制出之前聽到個消息係整唔切 延長在考舊制既dead line
然後d新加入既歌好似少少overrate咁 個程度上好似舊歌好難 新歌好易咁

佢轉新制既動作令我有少少反感
其實有幾多種考試 我淨係聽過rockschool同trinity
利申學咗兩年 呢排突然想考下試睇下自己究竟打到咩料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞