有冇人玩過織髮

355 回覆
10 Like 17 Dislike
甩頭髮甩到想織髮算 有冇人知香港邊到有? 想要d帶左都可以洗頭個隻

好似呢個咁:https://youtu.be/E111gJ7ZAKQ
其實會痴住個頭皮幾耐?
唔會甩返出黎嫁咩?
未研究過 好似話要幾個星期去maintain一次
其實係咪應該開番去潮流台
google 下都有answer 啦
btw 點解唔絕D去植髮
反正最難過 都係由冇到有 會俾人發現
驚中伏 呢d伏唔中得
植髮植完都無可能好似原先咁密
D頭髮一生返就會頂到個織髮,除非你經常去修剪返 建議植髮好過
你呢幅相即刻打消左我念頭
算 都係唔考慮呢d野 無謂呃人同呃自己...
織髮既話台灣有間domo hair
佢會按你既頭形開模定製人手針織
唔係用市面上既公版
所以睇落好自然
YouTube上面都有好多片睇
佢老細都用緊自己啲產品
對於網底同膠都好有心得
佢提到亞洲天氣潮濕溫度高
唔適合長期用蛋白膠貼到實晒
對皮膚黎講係好重既負擔

植髮係東牆補西牆
植完都唔會去番原本既髮量
而用FUT方式植髮後後枕會有一大條疤痕
第二時你想鏟光頭都唔得
而且植完髮後一樣會繼續脫髮
所以都需要一世食藥抑制DHT

鏟光頭係最舒服
當然一開始都要習慣承受一定程度既眼光
有個台灣髮型師去左植髮
有興趣可以睇下
叫盧志遠
想問織完之後係咪每個月都要番台灣maintain一次
唔係個個都好睇
師兄我都有留意呢個domo hair 你有無真係去買?
利申番先 我冇用過 純討論

網底果度 如果用左打底膠或普通紅膠應該唔難打理,但如果用蛋白膠(可以all back果種超真實髮線款)或者其他強膠(潛水或劇烈運動)就需要自己除膠,即好多膠硬左又痴住個網底又留喺個頭頂度就要自己攪,好多人卻步就覺得呢度好麻煩

頭髮自己鏟都可以,鏟多幾次個位應該熟手
上網睇片啲人都係就咁自己攪
最簡單開心可能真係鏟光頭

但華人社會光頭look如果番文職始終差少少
就見工計已經可能差人一截
同埋有啲人頭形起角、兩邊偏窄、同個樣唔夾, etc. 都好常見

當然,鏟又好,植髮又好織髮又好
最緊要自己生活過得開心
植髮都要本身有先植到

但如果要整,我都可能搵呢間

始終個老細自己都甩到光頭再用自己啲產品救自己

好過啲鋪頭個老細可能連自己啲產品用得舒唔舒服都唔知,唔理三七廿一用強膠痴個假髮上你個頭度就收錢,有咩事可能唔負責到時有苦自己知
ching幾歲
咁快地中海到咁?之前冇食藥同揸野咩
我係香港做左接近大半年,暫時感覺幾好
其實廿歲頭開始甩頭髮既
都好大機會去到Norwood pattern 6,7
甩到羅家英咁

植髮本身髮量要多,俾完10萬8萬手術費後做又要繼續食藥保住其他頭髮,付出真係好大
而且植髮手術後一個月都要承受一定程度既康服痛苦,真係需要好多既勇氣同成本去做呢個決定
用毛冷織嫁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞