又一個手足離開咗我哋 點解完全冇人提

1001 回覆
3850 Like 109 Dislike
手足
求fact check
就算係假都好
都唔撚可以忘記之前嘅手足
肺炎過咗 就要追翻我地原本應有嘅野
長者教會真係幫梗班手足
但係呢篇文真係睇到R晒頭
初頭仲以為自己閱讀理解有問題
長*老教會
點解唔煲大佢。
黑警生生世世不得好死
好老實咁講, 係有好多人借機作文嘅, 特別係矯情文, 唔好問我佢地有咩目的

我唔知仲有冇其他人有印象, 我搵唔番個facebook post
有個台灣理髮師整張chok 晒pose自拍, 講佢點樣幫個香港抗爭者熟客剪頭髮, 講個客點樣同佢告別準備同黑警決一死戰咁款之類
但係內容天花亂墜, 講到個中年客又係band友又長髮唔知及肩定及腰之類
嗰陣連登有人開過post

講番呢個post,篇野實在太多問號, 一係條友自己加鹽加醋吹大左
攞得獎學金, 已經係院校watch list, 出大事唔會冇人理
btw, 中大打完大概十一月中, 留意時間點
//到達機場已經發病昏厥的你被送進了醫院的icu// 攞英國大學獎學金, 去到英國機場(如果我冇理解錯)咁大鑊, 仲要係做埋手術切肺會冇人做contact..., 仲要係話因為tg 切肺死埋都冇英方傳媒cover...?
下次叫陳小恩
有啲假
係中大宿舍豬嘴都冇個?
btw, 可以參考個post其中一個comment:
// 請不要怪我多想,只求更多了解和確認情況。
我是中大學生,據我所知,中大保衛戰那幾天催淚氣體最集中的地方是二號橋。但那裡距離最近的何善衡夫人宿舍都有一大段距離,應該遠遠不像文中所提及的致命程度。當中會否有甚麼隱情?而是次個案又牽涉捐款,實在不能不更為小心。
暴民為了香港人做了很多,我不是不信任你們。但現時消息甚多,假消息假籌款比比皆是,所以只想知道更多//
呢篇?
台灣髮型師爆料:香港有人落街買餸後死無全屍
https://lih.kg/1778017
係呢個, thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞