連登第四屆辦公室女同事收花大賽

278 回覆
319 Like 30 Dislike
公司有offer wfh,但我新仔要人睇住做野,所以無要求咁做
教練咁咪醒囉,早一兩日送,又平d,又有入球
伯伯又講得幾啱
今年冇乜嘢睇
大家都WFH
好明顯失敗
咪GAY啦
Home office自己買都冇人知啦
送俾我未
IT Dog just left the chat
Daniel sung
終於得閒下報下今日公司嘅賽果

11:00 首名球員入波,一眾球員撲過去熱烈祝賀之際

TB打扮肥妹話:咦,隻花嘅顏色咁樣衰?咩品味黎架?

球員立刻和議:係囉,咁醜樣嘅?等我睇吓邊個送嘅,打去屌柒佢先

之後睇左張卡係無署名,就話要影相問係邊個送
球員不停講最憎呢隻色,隻色好樣衰,講左一個鐘咁滯

差不多12:00 第二名球員係reception拎左花入嚟,一眾球員又撲過去熱烈祝賀之際

TB打扮肥妹話:咦?你架札花?

球員:係掛,睇下張卡係咪先

TB同球員一齊好積極咁摷,但都揾唔張卡

TB:喂,你唔好扮嘢拎左人哋札花喎。我d friend話送花嚟俾我架

球員:下?我唔知喎,reception叫我拎架炸

15分鐘後,第三名球員入波。由於地位比較高,所以一眾球員都係行去握手祝賀同數下有幾多枝花

之後聽到TB係佢個位話:我朋友問我借錢呀,話想送花俾我

而隔離department女同事就周圍行埋去影人哋d花
嫁俾佢啦咁有誠意
開咗追擊tvb line 味?
收完花入黎支持下第一個企業工會

今日香港第一個零售界別”企業”工會,H&M香港員工工會正式成立!
https://lih.kg/1879828
一次半次
我諗你老豆會俾個菊花你嘅
要相信愛!
差啲香燭
琴日得一個女同事收到花,公司90幾人好撚慘
見到其他女同事特登走近女同事個位睇吓紮花,酸到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞