比較三間新加坡銀行management associate

64 回覆
5 Like 2 Dislike
會送你去某個部門做manager位,之後有冇得再升就睇你老細like唔like你
星資jer role幾多人工 或者 知唔知佢個薪酬rank
FO如果sales即係rm, base應該30k up再加bonus
如果trader, 3年經驗around 40-50k,再上可以去到80k up
明白 fo 完左變jer bonus係幾多個月清唔清楚 星資我上網搵唔到
Manager around 40-50k
如果sales睇你跑幾多數,bonus由2-6個月不等
好 明白曬 工作環境點 即係啲人 環境chur同埋ot 咁除左啲人傳統外 唔該曬
Uob 無記錯係26k

Dbs ma 33k 不過要working experience 喎 fg只可以報GA

巴打2020 fg?
Yes u2?
yess

Tg傾下?
Why?
識人dbs兩年前已經二十尾。
不過fo錢唔係咁易搵,要跑到數。
有無得行山
係 邊間好啲
銀行搵到錢一係就跑到數 一係就大銀行mt
星資你預好野永遠冇你份 福利永遠比唔上其他銀行
銀行mt完program咪一樣要跑數。除非唔做fo,mo bo 60 70k就開始好大阻力 好難再升喇。
呢個真係唔知 等其他了解啲嘅巴打解答。
不過正路dbs就比其他兩間大嘅
行山銀行先有
唔鐘意香港人?
mt program緊嗰陣基本上唔洗。而且你每個部門都rotate一陣其實唔會有咩重任比你

完program嗰陣睇你分去咩部門,fo都係要跑數。

不過mt出嚟做fo起碼都會做commercial ,唔會做retail。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞