97巴絲吹水台之和你洗手戴口罩 (99)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
牙殺:「牙苗,今日仲有幾多鎮定劑。。。」望住存庫入面嘅藥品用得越黎越快,身穿白袍既牙殺都難免有啲擔心。
牙苗:「如果再無貨入既話只可以用多三日咋。。。」另一方面身穿護士牙苗手拎存庫資料仔細地計數著貨倉,但面對呢個嚴峻嘅情況令她滿頭大汗。
仲想唔想睇先
不了
我想
牙泥都上水搞事
難聽過粗口...
去開元朗
暫時1:1
唔理了 打埋落去先
心口掛著救護職嘅華B突然撞門而入:「弊啦,有病人逃走咗呀,97號房既病人全部唔見哂啦。」

牙殺:「咩話!?今次弊啦。」牙殺手心冒汗,神情極為緊張:「咁啦,華B你同埋柴犬白熊拎齊裝備,我同牙苗拎啲麻醉槍準備好捉啲病人返黎。」

華B:「好,咁十分鐘後,醫院大門等。」

呢一隊醫療小隊各自去準備自己所需嘅物品後,就到醫院大門集合,前往呢條村莊唯一嘅出入口。

酷熱嘅太陽以及緊張心急嘅心情,令各人滿頭大汗。正當佢地行到目的地時,發現有一個黑影企係出入口嘅正中間,雖然牙殺一行人與呢個人距離有二百米距離,但卻感覺到濃濃嘅殺氣!

華B:「佢係其中一個啦!兄弟們做嘢!」

二話不說,三人各自拎去麻醉槍瞄著此人發射,但眼前呢位危險人物用最細嘅動作避開哂麻醉針並立即衝前,手上更拎住一枝白色空心嘅膠喉。

剎那間,已經跑到柴犬面前就嚟一棍!

砰!

Fristblood!
醫生每日都要安排大量鎮定劑比呢一班病人,否則每日都要跑出村莊捉佢地返黎。
正皮加速
牙殺:「牙苗,今日仲有幾多鎮定劑。。。」望住存庫入面嘅藥品用得越黎越快,身穿白袍既牙殺都難免有啲擔心。
牙苗:「如果再無貨入既話只可以用多三日咋。。。」另一方面身穿護士牙苗手拎存庫資料仔細地計數著貨倉,但面對呢個嚴峻嘅情況令她滿頭大汗。
心口掛著救護證嘅華B突然撞門而入:「弊啦,有病人逃走咗呀,97號房既病人全部唔見哂啦。」

牙殺:「咩話!?今次弊啦。」牙殺手心冒汗,神情極為緊張:「咁啦,華B你同埋柴犬白熊拎齊裝備,我同牙苗拎啲麻醉槍準備好捉啲病人返黎。」

呢一隊醫療小隊各自去準備自己所需嘅物品後,就到醫院大門集合,前往呢條村莊唯一嘅出入口。

酷熱嘅太陽以及緊張心急嘅心情,令各人滿頭大汗。正當佢地行到目的地時,發現有一個黑影企係出入口嘅正中間,雖然牙殺一行人與呢個人距離有二百米距離,但卻感覺到濃濃嘅殺氣!

二話不說,三人各自拎去麻醉槍瞄著此人發射,但眼前呢位危險人物用最細嘅動作避開哂麻醉針並立即衝前,手上更拎住一枝白色空心嘅膠喉。

砰!

Fristblood!
係Firstblood
醫生每日都要安排大量鎮定劑比呢一班病人,否則每日都要跑出村莊捉佢地返黎。
正皮加速
心口掛著救護證嘅華B突然撞門而入:「弊啦,有病人逃走咗呀,97號房既病人全部唔見哂啦。」

砰!

Firstblood!

:「柴犬!!!!!!」站在一旁嘅白熊怒哮著

牙苗更加害怕到躲喺牙殺嘅身後,兩人捉緊對方嘅手,試圖互相安慰著大家。

而華B在地上執一條像棍粗的樹枝,向此人揮擊。

但此人身手靈活,輕輕的左閃右避,與其說是身手靈活憑反應避開,更像是身體的自然反應避開攻擊。

神秘人隨後以極快的速度跑到旁邊嘅草叢。

眾人不敢輕舉妄動,因為佢地既直覺話比佢地聽,此人十分危險。

不過牙殺同牙苗馬上走到柴犬旁邊檢查傷勢,而華B同白熊在旁保護佢地三人。
成日打錯字 梳囉
等咗咁耐都唔見我出場
好期待咁喎你
你就係個身手敏捷嘅神秘人
lm睇後續
牙殺:「呼吸有,脈搏有,心跳有。」深深地呼出一口氣

在旁三人都呼出一口氣,放鬆一下

牙殺:「佢只係暈。。。」下一秒暈低嘅係牙殺。。。

神秘人藉著佢地放鬆一下既空檔,用力拋出一枝粗樹枝,將牙殺擊暈。

Double kill!

在牙殺身旁既牙苗望到呢一切以及內心嘅恐懼無限放大,亦都暈倒了。

Triple kill!
死哂
一隊五人嘅小隊霎時間只係剩返兩人,華B與白熊。

:「出黎呀,唔洗再匿埋呀。」兩人異口同聲地說著

神秘人緩緩走出草叢,在近距離嘅情況下望見此人樣子十分輕挑,口中還咬著食完飯用來剔牙的牙籤。

兩人從剛才短短幾下交手就明白,如此近嘅距離,對方如此身手,用槍一但射唔中就只能等住聞地板。

所以兩人準備打近身戰。

兩人向著神秘人的兩旁緩緩分散行開,試探著對方。

但神秘人卻動也不動地站在原地。

兩人突然打眼色,預備一同撲上去將此人制服。

可恨的是,神秘人就像洞識這一切,喺兩人行動的一瞬便向後跳一大步,然後立即跳向白熊使用狂風棍法。

一心打近身戰的二人一早已經有哂心理準備,白熊亦不斷用雙臂檔格此人的猛烈攻擊。檔格同時華B亦衝向此人營救兄弟同時亦希望能對此人能做成多少傷害。

可惜白熊雖然不斷檔格,但手臂早已被打至乏力,已經失去戰鬥嘅能力,只能無助地坐在地上。

Quadra kill!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞