ib 開戶問題

136 回覆
3 Like 4 Dislike
你喺 eBanking 用 傳統 bank code + branch code + account number 轉帳,背後都係行咗 FPS 即時射數,只係金管局同銀行冇特別宣傳呢點。
想問下ib 點過美金落自己户口?
Lm
另外想問如果擺係度係唔係都有息?
同埋第一次係唔係耐d
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1595
同交薪俸稅有少少似咁分級上,頭嗰 USD$10K 係冇息,之後先有。
同埋個息率都係好過冇咁解,你想收息可能會想索性買啲嘢。

你係問匯錢係咪耐?
本地 FPS HKD 一般一個鐘至一日不等,
USD 我用 Citibank FedWire 匯,香港呢邊收工前射出,夜晚美國開工嗰陣先到。兩邊都唔係假期嘅話,你預一至三日左右。
withdraw USD 係咪話每月頭一次就free, 之後就中間行會收12usd?
係。
留意免費 withdrawal 係不論幣種,拎咗一次 USD,拎其他都收錢。
巴打 想問你開到戶未?
你係唔係過hkd 但戶口都係show usd?
開左呀
SHOW HKD, 美金要係入面換
我想問下點解開完戶口轉換唔到貨幣?
"You currently do not have trading permission for this instrument type. Update Trading Permissions from the Trade Configuration page in Account Management."
上網睇要trading permission 揀 cash forex
但我根本冇cash forex揀
其實可以偷鷄free 2次, 一次用'Connect Your Bank Account', 另一次用'Bank Wire'
你點樣轉換唔到貨幣? 我有cash forex但冇開通(Request Trading Permissions)都轉到喎
會唔會個帳號啱啱先開轉唔到
你completed咗個開戶程序+入埋$$就開得波㗎啦, 仲要等咩?
有10K hkd
上一張圖係 HKD.USD
而家呢個係另一個位都轉唔到錢
我諗send email問算
你HKD兌USD應該用: USD. HKD (buy USD)
唔該晒 原來真係啱啱開account 唔比我轉錢 等兩日先用到
想問問 開左戶係等佢send資料過HKD10000定 直接過HKD10000? 卡關中
你睇番頭一頁就知
要填過幾多錢,邊個ACC 轉 入去
之後就俾資料你入錢, 因為入錢個戶口號碼人人唔同
第1part試過,填返就得
第2part就唔知
😭😭😭
call IB to ask la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞