[Jpop] 有無人聽開Misia

48 回覆
13 Like 6 Dislike
鳩嗌 哂鳩氣啦
今次天文館唱行かないで”
編曲淒涼感重咗好多
尤其係聽到笛聲完全忍唔到
但衰係最後中國式鳩叫
破壞曬原本堆疊起個種失落
支那人聽山歌架咋識撚音樂咩
明明個節目乜風格都有
但最後都係山歌跑出
https://youtu.be/DlvKmvuKSRI

今集唱自己歌幾正
唉,misia去d咁嘅節目真係自貶身價,明明佢係日本女歌手唱功嘅天花板,一早證明左自己實力啦,去咁嘅節目仲要對住500位“演員”唱真係自貶身份,聽講冠軍仲要內定俾華乜野晨宇。咁嘅節目misia唔應該去啊 ...唉
唱到咁都無冠軍明顯超班喎
misia佢都大把錢啦,去節目唱可能真係為左團隊收入
咪係咁嘅結果真係假到無得再假
支拿節目有咩可能會比一個日本人拎冠軍
暴動都似
哇屌佢都算神台級,洗唔洗咁作賤自己
啱先見到misia決賽竟然攞包尾我都話佢唔洗去呢啲大陸做馬節目證明自己,因為佢早已證明自己最勁啦點解要去啊,而且垃圾節目原來早就硬捧華晨宇冠軍當你係劇本角色咁看待完成劇本另外睇到wiki講misia唱啲唔少翻唱日文作品,好似風繼續吹嘅日文版從而促進交流但到頭黎被人搵笨囉
我相信佢參賽前已經好清楚幾時會被foul、節目總共比佢唱幾多首歌,有幾多首可以由佢自己選曲,一早deal好哂。

點解明知輸都唱?可能有好多原因。

最少我相信佢根本唔在乎輸贏,每一個上去嘅歌手都知結果係跟劇本去。

如果有一個節目可以比一大班人認識到自己同佢整個團體嘅音樂,點解要在乎輸贏,可以分享自己嘅音樂先係音樂人最重視嘅目的,「比賽」無疑係好吸眼球比人認識到自己嘅機會。

而且佢都講過佢參賽係為左中日友好,宣揚愛。咁都好符合佢份人會做嘅事。

上面個個話咩搵人仔,你自己係個咩人咪會點睇其他人
真正重視錢嘅人就唔會相信世界有人唔在乎錢財。

每個人都要有份工作搵錢,唔明點解正正當當付出心力上台演唱要比人拎黎講。

我自己聽左佢咁多期演出,我就心滿意足喇。起碼我最鍾意嘅歌之一佢有完美完成左,比識中文嘅人聽到佢唱歌,認識到一位咁好嘅歌手,我已經好開心。我只係可惜,似乎唔係每首歌都係佢想唱,太迎合大陸口味。
推介Aimer
首風繼續吹真係不只所謂
改到山歌咁嘅樣
係咪都升key鳩叫
不了
你講得好啱,聽到佢唱現場已經心滿已足,遺憾係聽唔到決賽第二首歌 everything 唔緊要啦,大陸音樂節目肯定被人講笑話 而家覺得正常操作何謂公平所言啊
就當今次係免費睇misia演唱會咁聽啦
我覺得ok啊,幾感動啊
風繼續吹個原版係日文黎啊媽,想點改就點改
只係風繼續吹俾人感覺係柔情,日文版係講再見,咁樣唱高音表達情感唔算話山歌
但係要迎合大陸人口味,鳩叫肯定係必然嘅事,去呢啲咁嘅節目真係太委屈佢啦
仁醫首theme 都好god
Misia
佢d舊碟好難搵
老左又冇keep聲
依家出唔到海豚音啦
你估仲係7年前咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞