田北俊:中資將滲透各生活環節 港人爭民主更難 全部佢可以話事

121 回覆
29 Like 0 Dislike
岩啦,陳雲最期待既中資全面取代港資既畫面出現了,準備做大6人既奴才啦

本人都有留意陳雲,其實佢睇得真係好準,可惜香港容不下佢。

你可以同云伯一齊滾
但佢講左半年都未滾,
係滾就快

你真係充滿獨裁式思維,話佢睇得準,就要應該滾?

留意返,係雲伯自己選唔到發難渣話要收皮

而家係樓上話,本人認為佢今次睇得準,就要應該滾。

但佢<離開社運>同<佢睇得準>,有咩關係先? 唔好轉移視線喎。

樓上都有人講過,呢啲嘢四、五年前已經有人講緊,
如果執人口水尾,又或者透過簡單理論嘅推敲,你都可以吹捧佢準,
咁巴打你嘅要求都幾低下,又或者係你只係活喺佢嘅世界觀,無留意其他人講乜。

四、五年前已經有人講緊,佢唔可以講?

至於facebook 留言,是否一定要有複雜的理論支持,先至叫"準"?

其實有好多人,根據生活經驗同智慧,則可判斷不少事情。

之於信唔信佢講,其實都要睇下你本人對世事既了解,

對方其實不必用長篇大論或複雜理論去說服你相信佢。

另外而家係樓上話,本人認為佢今次睇得準,就要應該滾。 唔好轉移視線。

總之陳雲乜都係錯

執人口水都可以係理由
除非佢自己任何事都係獨特
否則根本無可能

執人口水尾原則上無問題,
好難要求人由無到有創造一個理論,
係睇到過眼你班信徒將云伯一次啱吹到佢咩都啱,
佢柒到應一應嗰下又扮睇唔到,又話香港人蠢就算數,
唔好叫我拎例子,事關你班友鑊鑊駁唔到都懶皮轉頭開新POST吹奏。
幫緊易咗手俾中資既本地企業打工
基本上唔講冇乜人知係由大陸人掌控
全部上級要用普通話溝通
開會用普通話
毫無英文存在包括文件上都冇
岩啦,陳雲最期待既中資全面取代港資既畫面出現了,準備做大6人既奴才啦

哈哈 香港人不嬲係政治上嘅白痴

香港198x年就係獨立機會
中共及其政治資金入香港
香港就越來越難有政治空間
到最後成為完全撑控香港命脈

之前立法會選舉
有人叫我唔好投熱普城
因為2047年 會有獨立公投!
香港人真係好易呃

投左熱普城, 結果人地一選完就反口違背選舉承諾 唔搞社運 抗爭 唔搞辭職公投 學泛民搞和理非非

選舉承諾 係 選舉當選後嘅承諾

既然無當選成功,當然無binding。

本文青 選舉當選後嘅承諾 - 當代革命 都而家都未革命。

你可以同云伯一齊滾
但佢講左半年都未滾,
係滾就快

你真係充滿獨裁式思維,話佢睇得準,就要應該滾?

留意返,係雲伯自己選唔到發難渣話要收皮

而家係樓上話,本人認為佢今次睇得準,就要應該滾。

但佢<離開社運>同<佢睇得準>,有咩關係先? 唔好轉移視線喎。

樓上都有人講過,呢啲嘢四、五年前已經有人講緊,
如果執人口水尾,又或者透過簡單理論嘅推敲,你都可以吹捧佢準,
咁巴打你嘅要求都幾低下,又或者係你只係活喺佢嘅世界觀,無留意其他人講乜。

四、五年前已經有人講緊,佢唔可以講?

至於facebook 留言,是否一定要有複雜的理論支持,先至叫"準"?

其實有好多人,根據生活經驗同智慧,則可判斷不少事情。

之於信唔信佢講,其實都要睇下你本人對世事既了解,

對方其實不必用長篇大論或複雜理論去說服你相信佢。

另外而家係樓上話,本人認為佢今次睇得準,就要應該滾。 唔好轉移視線。

總之陳雲乜都係錯

執人口水都可以係理由
除非佢自己任何事都係獨特
否則根本無可能

執人口水尾原則上無問題,
好難要求人由無到有創造一個理論,
係睇到過眼你班信徒將云伯一次啱吹到佢咩都啱,
佢柒到應一應嗰下又扮睇唔到,又話香港人蠢就算數,
唔好叫我拎例子,事關你班友鑊鑊駁唔到都懶皮轉頭開新POST吹奏。

你都知道「執人口水尾」好撚白痴呢

根本係任何時候都唔識用。本身「執人口水尾」就已經係「執人口水尾」。

快啲拎例子,我驚你連例子+理由多無渣
香港商界最後都會走本土, 因為係關乎佢地生存既問題

當香港商界走本土時, 資金與義士結合

新局面就有出現

但商界資金有一個風險, 就係好易有變數

唔知點解睇完好想笑
香港人個個都無骨氣 同大陸人一撚樣
香港商界最後都會走本土, 因為係關乎佢地生存既問題

當香港商界走本土時, 資金與義士結合

新局面就有出現

但商界資金有一個風險, 就係好易有變數

唔知點解睇完好想笑

發夢嘅嘢,當然好笑。

如果我係香港商界,根本跟番一向嘅商界邏輯「向錢看」,就算未來係點,點會同錢作對。

「本土」會有錢咩?個市場細撚到仆街。
淨係電影業,就知道香港係死症。
中共一寸不留控制晒香港一點一滴

咁港豬自己都有責任啦

人地日本可以合民杯葛M記直至佢收皮

你叫港豬杯葛M記, 成村人彈出黎鬧返你轉頭

日本有大把選擇,香港冇得揀

香港除左m記, 無野食既?

你都ok好笑

廿幾蚊一餐除左m記有乜揀

咁港豬自己都有責任啦

你忘記咗每日有幾多大陸人嚟殖民
佢哋根本唔驚你杯葛
遲啲香港人只係小眾

根本係任何時候都唔識用。本身「執人口水尾」就已經係「執人口水尾」。

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154436571822225&id=589657224

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154756214477225&id=589657224
點解陳雲聲稱永續基本法得美國贊同,中共不反對,輸打後又話畀受美國控制嘅泛民搞死?

美國大選係11月,結果出之前希拉莉仲領先緊。呢個變數點影響9月嘅立法會選舉?

陳雲話過自己唔需要配票,點解又懶人唔配票畀佢?

立即答,唔識答唔好畀我喺第二個post 見到你

咁港豬自己都有責任啦

日本有大把選擇,香港冇得揀

香港除左m記, 無野食既?

你都ok好笑

新界地區,尤其新市鎮選擇有幾多?就算有,都唔會夠麥記平,35蚊又嘢飲又兩個包,除左去街市食飯盒仲有邊度?

屌那星,自己大駛就收皮啦出過街未,9up唔駛本

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154436571822225&id=589657224

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154756214477225&id=589657224
點解陳雲聲稱永續基本法得美國贊同,中共不反對,輸打後又話畀受美國控制嘅泛民搞死?

美國大選係11月,結果出之前希拉莉仲領先緊。呢個變數點影響9月嘅立法會選舉?

咁美國都有舊有既得利益者指示泛民搞破壞嘅

你不如話中共撐陳雲,但中共有既得利益者搞破壞。每次搞禍件事,就FF有人從中作梗,但一啲證據都唔使搬出嚟,云伯永遠無得輸。

你不如話中共撐陳雲,但中共有既得利益者搞破壞。每次搞禍件事,就FF有人從中作梗,但一啲證據都唔使搬出嚟,云伯永遠無得輸。

陳雲冇畀人DQ其實都好明顯有人撐陳雲呀
美國嗰邊冇唔同利益陣營咁trump trump就唔會日日畀CNN嗰啲針對喇

陳雲冇畀人DQ其實都好明顯有人撐陳雲呀
美國嗰邊冇唔同利益陣營咁trump trump就唔會日日畀CNN嗰啲針對喇

你呢個推論真係搞笑,
左膠滔講埋港獨都無畀人DQ係咪代表中共撐緊佢?
人哋美國點鬥又吹到關陳雲事,
下次你不如話太上老君其實想陳雲羸,但上帝派人阻住佢當選,
反正佢點鳩UP,你班信徒都信架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞