[工程撚入] 行內Consultant

134 回覆
38 Like 4 Dislike
做5日辛苦過做6日 , 見過未?

唔親自體驗都唔未必相信
呃人架咋
大撚把人8年以上經驗仲未考,冇master更唔洗旨意
一係就係啲細consultant做
或者做左一兩年grad e仔中伏/多野做就係到水鳩人
留名睇嘢
做developer 既收銀都ok 既,但人工都一樣加得咁少
細consultant既work load都細啲
易啲收皮添,有啲大consultant 大細job 都食。細consultant 就快冇工開。
做6日. Contractor 起碼人工正常
屌你做consultant OT完=番6日 屎都無得食
底薪考試費都唔夠俾咁滯
如果要養家應該訓得街
不過做contractor日日落地盤吸塵,無N95會肺塵病
邊間consultant 會簽電牌俾人當送安慰獎?
其實工程撚既最終目標係搵幾多?
50k 過世?入政府engine?定公營機構AA MTR 等等?

利申:工程撚
諗多左了
分分鐘reference letter都唔比
叫你過主

間間根本一狗樣甘西, 唔識做生意係重點, 識工程唔等於識做生意,賤價接JOB,
價低者得, 有咩專門街業會甘做先
收到信話填preference?
我做過wanchai某鬼佬老細乾收銀
全公司接近準時放工的
係香港d job要求多又無錢請夠人處理, 香港人又鐘意free OT
想問下WSP energy and sustainability 做啲咩?

利申:想做smart city development
Point 32
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞