求programming notebook 可4g上網 推介

17 回覆
0 Like 2 Dislike
本身諗住買surface pro x 但香港仲未出。
同埋要連4g ,萬5以下budget
macbook pro
surface pro x你一定後悔 行arm cpu
要windows 唔要支那。
冇咩研究cpu 架構, 我應該主要用python c#,可能裝埋Ubuntu
多數平板type做programming都會伏,同埋keyboard垃圾
但係正常notebook又無4g

會唔會考慮用手機開hotspot?
可能要多部後備機做hotspot
乜撚野programming notebook我做it狗都未用?有咩要求就講啦,programming有分唔同language又有唔同type,如果係寫ai嘅又唔同,寫image processing又唔同
Programming Notebook係乜料
你唔理CPU架構不如用Android電話算啦
Termux + Vim再連個藍牙Keyboard都已經足夠
x86又可以用QEMU模擬
又或者SSH連自己屋企部腦又得
好過你特登買部ARM返嚟唔知做乜鳩
借問聲ARM U有咩特別
risc
programming 用arm
你喺唔喺想所有library 都自己compile
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞