[Netflix] Ragnarok 21世紀諸神黃昏

148 回覆
14 Like 2 Dislike
唔講western dialect呢個真係要挪威人先知
會唔會拍第二季?
啱啱先出第一季應該冇咁快知有冇第二季住
但睇個樣都應該有
淨係第一季嘅話有啲到喉唔到肺嘅感覺
雖然好大路
不過唔錯幾好睇
但可惜係分唔到
佢地幾時講緊古語
佢細佬個樣係tom hiddleston 溝 tom holland
配樂都好北歐再配埋靚景同毒撚男主角,睇到個心好平靜,搞到每次轉神話mode都好似睇緊另一套劇咁
真係好似
對白有字幕 其他野冇 慘
咁柒嘅雷神
之前有睇Viking
睇完ragnarok 後走咗去了解北歐神話背景

但呢套ragnarok,都太少現真身喇掛,變到普通爛仔交咁
到最後先爆下seed
下一季(如果有)應該會多啲
It was beneath my expectation.
我覺得去巨人屋企飲酒嗰度最好睇
另外樓上有手足估細佬係loki
目前最大hints應該係佢跟埋一齊跳舞
不過睇返北歐神話 原來loki係thor阿叔
諸神黃昏 點解你可以諗到係希臘神話
本身對北歐神話都有認識同埋啲景真係好靚,所以覺得幾好睇。
有冇類似嘅劇推介? 北歐神話同希臘神話都得
Loki 都係巨人族
會相吸真係唔出奇
同埋神話入面都係時忠時奸
1開始我都係咁諗:掟錘,又有雷,你係thor?接受唔到
但佢之後無戴眼鏡個樣都幾兇
留長髮+鬚應該ok
悶又唔算既
最大問題係,我最鍾意既角色,第1集就死左....屌
其實有無留意到
E1 有個單眼啊伯
男主角幫佢推車
單眼第1時間諗起奧丁
車=Sleipnir???
雖然話啊伯唔似係佢老豆,但睇返奧丁其中1個能力係喬裝
可能真係都唔奇
但之後又無戲份,如果有S2,希望多D其他神出現
我都係最鍾意Isolde
原本以為佢同saxa 會有感情線
搞到唔知睇唔睇落去好
但好似樓上咁講
少有呢D劇,睇下D挪威風味都好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞