[月供股票] 2020年2月(2) 問定唔問 睇完#1先好問

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你哋從業員做呢行 但自己又冇得落場買
其實係咩感受?
好似買完 要等一輪先可以賣?
覆你最後一次
不如咁 講咁多打J說話係冇用既 你每月買一萬蚊外賣仔 我買qqq 一年後睇回報 deal or not deal
我覺得5仔既業績似驚嚇多過驚喜
[member迅銷[/member]
支持home office
保障員工安全最重要,派口罩不如係屋企做野
麵仔又畫圖我印象中佢畫圖好準
望唔望夜期
https://imoney.hket.com/article/2503938/未足30歲擁百萬股票倉財經Blogger輸過蝕過悟穩健投資之道

於是他從月供股票入手,第一隻月供股票是中銀香港(02388),月供2,000元。他回想供了幾期,本金累積至數萬元,收到中銀香港的數百元股息

接着他又開始月供滙豐(00005)和建設銀行(00939),均是股息率高的股票,「原來買幾萬蚊,股息又收返幾千蚊,幾好喎!」
老師出手了
雲地真係開頭食正港股大時代賺成40萬
如果唔係都唔會咁快儲到第一個一百萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞