南洋商業銀行

575 回覆
662 Like 5 Dislike
依個真心on9
出面疫症爆到咁 咁高危
佢都仲要你返工 仲好好心提你再早少少返工 8點左右啦
咁就可以避開晒人流多既時段 唔會咁易中招
真係好貼心
得BM收到

我都係靠人先知

總之做得南洋既高層OR BM
多數都係仆街黎
所以有員工根本唔知有早放呢回事
放就放早放
走之前一定叫你幫做埋少少野
好撚虛偽!
肺炎咁撚嚴重
比埋晒d垃圾口罩!

鐵絲都無條
唔當前線係人!
有心早放就唔會咁"私縮"將個通知淨係發俾某d人啦
推爆佢
我間分行一星期派得三個口罩仲要三個口罩係乞番黎先有,仲叫我地好好珍惜
天滅南洋 垃圾高層 冇人性
致所有唔知南洋咩黎嘅朋友,
呢間濕鳩嘢,唔知係人知常情

南洋商業銀行
2015年12月18日,中銀香港宣布以680億港元出售南洋商業銀行中國信達資產管理

中國信達資產管理全資附屬公司
中國信達係咩黎?

中共財政部佔7成

所以,緊隨中共人命如螻蟻政策,屌你地啲員工有事就等死啦,記得跑數呀,冇數照屌到你飛起,放TG要追數,疫病要追數,世界末日,你都要睇撚住自己條數呀!
Diu
班中層同高層 玩埋呢d垃圾手段
不如直程唔好放啦
又要扮撚晒野

最撚剝削員工既銀行 就係南洋商業銀行
呀叔做左5間bank
Diu
Diu
所有Fresh Grad千析唔好入南洋
做過咁多間 無見咁差
推到 比更多知道

呢間中資行 幾咁冇人道

要強行放AL

前線員工日日面對咁多中國人入境既險況
南洋銀行專做大陸有錢佬客,而家武漢肺炎咁撚癲,前線員工隨時奶野,經理就係間房蛇王
諗起個時黎明行動,有條傻9主管話,講自由首先要講自律,冇自律就冇自由,講經咩,你做個爛9垃圾奀行主管咋,你當自己馬丁路德金定政治家定演講家啊?
高層玩好多手段
逼你一星期放兩日 放晒所有AL 仲要星期二三

仲講比你放咁多假 都好錫你!
屌佢老母 班中國人真係唔帶口罩

油尖旺既分行前線 特別係大堂職員

真係一個炸彈黎 係睇幾時爆 幾時感染肺炎

依家再要強行放AL 真係哂撚氣間公司
可能HR有mon post 狗
即刻出通知話work from home 唔扣AL

但屌你老母!
分行返長短週 5日半 加埋平日OT 有補假
要逼人2月放晒佢

d 高層乜都係保障自己銀行利益先唔會蝕底
淨係識搵員工笨

推撚爆個post 佢等多d 人睇到
我同事早兩日病假 發燒 cls
南洋想當無事
繼續剝削員工
客係人
員工唔係人
屌你老母HR
我而加被逼一星期放幾日AL呀
聽唔撚聽到呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞