[Live] 醫管局員工陣線罷工表決結果

360 回覆
178 Like 0 Dislike
支持醫護
respect respect respect respect respect
有啲係好有抱負,以死相救,但可能對局勢唔太了解
應該係大愛撚
啲仆街幾時先會學識拍片要打橫部手機
我已經想像到罷工果日之後 一定有大量假新聞話醫護罷工導致失救/睇唔到醫生乜乜柒柒 班保皇/民賤一定拎黎大造文章 更加要引入大陸醫護落黎

我係度聲明 如果因醫護罷工導致我任何問題 我都不會怪責佢地 因為佢地係為香港人而罷工 為香港人而戰 我非常堅定支持佢地
醫護加油呀!!!!!
目前票數: 2600/10/23
成功罷工要夠幾多票數?
支持醫護
如果有大愛撚既同我睇住呢個comment
你讀咁多書做咁耐placement唔係為咗犧牲 你有理想有抱負唔係大哂 醫護人員從來都唔應該take risk因為要培養你地要既時間同金錢都係香港隨時唔可以再有 你地要諗既係救完呢啲人跟住犧牲定之後繼續救無數咁多人 香港已經唔多醫護淨 你地真係一個都不能少 藍又好黃又好 你地罷啦 為自己為大多數人
有無要求最低有效票數?
林鄭: 投票無認受性
專登去排隊投棄權係想點
佢點收風都係 都係推緊醫護去死
佢炒人都係同樣只會俾人屌到仆街
香港醫療系統本身已經爆煲
而家就係實現緊攬炒 香港最唔可以缺少就係醫護
佢點做都係死 要怪就怪點解林鄭同陳肇始點解越做越錯
理論上係,實際上得投贊成個d 罷工
有冇話要過全體會員半數咁架?
為己為人
立即罷工 唯一出路
香港人果然係有票投就乜都夠
所以功能組別唔洗廢、工唔洗罷
有票投就有民主了

又唔係有真民主體制,罷工投票同上年7,8月連登正負皮當投票有咩分別?
支持醫護罷工
同問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞