點解香港警察於社交媒體上聲稱「希望醫護感染新型冠狀病毒」可以無後果?

758 回覆
3109 Like 23 Dislike
有「光頭警長」之稱的劉澤基隨後轉發屈穎妍的微博,留言直斥請病假的醫護是「逃兵」,更稱「真的希望他們感染新型冠狀病毒」。他又指「壞了心腸的醫護怎樣變也是魔鬼一隻」「根本就是垃圾」,批評他們「集體請假」的行為影響了在前線的醫護人員。

點解香港警察於社交媒體上聲稱「希望醫護感染新型冠狀病毒」可以無後果?
而其他職業既人(e.g. 老師、空姐、其他公務員)於社交媒體上打句「黑警死全家」就要比人炒?
推俾記者
推到仆街
我想問兩邊既性質有咩分別
點解只要唔係香港警察, 打呢d情緒性字眼響社交媒體就會比人投訴比人炒
唯獨香港警察咁樣做就可以乜事都無?
光頭佬喺疫區講呢啲嘢小心中回力鏢被恥笑一生
林鄭: 香港有言論自由
點解無記者煲大同follow-up呢樣野?
幫黑警維穩?定當之前比人炒既黃絲係condom?
有炮大晒,所以所有防護物資佢地拿最多
拉乜撚野
push
如果記者、其他公務員、其他有同行因為響fb打句野就比炒既職業既人, 你地係接受咗呢種不公既
咁我祝你地繼續「享受」呢種不公直至你地死嗰一日
強姦殺人亂拉亂打都冇後果啦 ,唔好傻
因為黑警依加仲冇穿冇爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞