[開年] 中伏!代購千祈唔好搵My Japan!

20 回覆
20 Like 0 Dislike
事源Nanamica做Sale我睇啱套西裝加埋平600
打算買,點知佢唔收AE/MASTER/VISA,淨喺收JCB同日本送貨only,咁我就搵日本代購My Japan買啦。
一個禮拜後收到件,打開一睇,哇屌,買套裝西裝居然外套同條褲唔同色

我就第一時間搵My Japan問啦,點知佢用我張order form就當喺自己公司張落貨單,話喺Nanamica出錯,咁我都幾相信日本仔做野好少出錯既,fine,咁我等你問啦,My Japan期間有問我優先處理方法意願既
1. 換貨(如果賣家出錯我願意承擔來回運費)
2. 退貨(同上)

個咗一日My Japan話自己願意承擔一半運費,我已經心知喺佢落單出錯啦,我就問佢喺咪落錯單,佢無答我。

第二日My Japan話過咗5日無得退換(佢收到貨都成五日先寄比我),經過商討“願意”退我$105蚊(部分服務費)+ 5張$30蚊My Japan coupons,咁我梗喺唔接受,我再三追問下先承認喺自己出錯,我叫佢比其他解決方案啦,話曬你喺代購公司,自己落錯單退d Coupons比我就當解決?
等於我搵代購幫我買嬰兒奶粉,你同我買咗老人奶粉跟住話比d coupons你下次搵我買野用啦

個咗幾日My Japan搵我話經過商討維持上述方案,哇屌,代購公司原來就喺咁處理自己落錯單做成既錯誤。
由於喺買套裝,所以期間我喺其他網站買過條褲,€199Eur。

硬食1000蚊買條自己唔中意既褲+1800蚊另外買過條我都食得起,我就喺唔撚滿意My Japan處理自己錯誤既方法,作為代購公司喺有責任確保正確落單!自己落錯單都諗住100蚊+coupons解決到,毫無風險。

買幾千蚊野都搞到咁,如果你地搵My Japan買過萬既野真喺祝你好運

(取笑系列)抗爭者真係好垃圾
https://lih.kg/1844940
代購公司就喺咁pk啦,有咩出錯都喺client自己食曬,自己盤生意無風險
買唔到最多退錢
買錯咗最多比代用券
代購自己落錯單就自己要硬食啦
100蚊+d coupons打發我,真喺吹脹
錢我唔care, 就喺要將哩間野d仆街做生意手法公開,警惕下其他人
佢地立於不敗之地喎
即係賺硬你d 錢,做錯野唔洗陪

其他代購既做法,多數都係幫你食左件貨
然後用佢自己方法賣返出去
你留意下其他出名既代購
通常佢地都有現貨區,就係賣緊你呢d 貨/冇人領既貨
正常都喺啦,自己落錯單要個客硬食,無得輸
哩間垃圾永不錄用
咩野my japan 真係聽都未聽過
咁撚黑商祝佢武漢肺炎死
當初貪佢落單system完整,諗住大公司
點知原來垃圾,做生意手法黑到呢
售後服務連細代購公司都不如
一係代運,一係搵間收visa,代購真係好伏
呢間係垃圾嚟
手續費多到仆街
用過一次就88
淨喺收JCB卡無計,身邊無人有
垃圾公司
用zenmarket啦屌
Nanamica個網?我之前買收AE
Update:
My Japan肯退條褲一半錢,條褲我拎去送比人算,Close File
Mercari代購搵邊個好
我都想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞