[突發]香港醫護唔罷工既下場

407 回覆
2194 Like 17 Dislike

唔係叫你唔救,而係要逼政府封境鎖關
依家政府決定中門大開,健康申報又不了
口罩又不了,港豬澳大橋仲要免費
大大隻字寫住wellcome to Hong Kong
你地日做夜做做到隻狗咁,又要搵命博
老老實實你地救得幾多個,政府一日唔鎖關
啲武漢狗日日落黎,周圍傳染你點救得哂
黑警就派9億幾人工,醫療削減開支
有圖你睇,啲武漢狗幾撚癲
啲病毒唔係源頭到減,香港唔鎖關
啲武漢狗就只會永無止境咁落黎
班高官就坐係屋企舒舒服服咁叫你去送死
懇請咁多位醫護諗真啲
究竟呢個政府仲值唔值得你去幫佢賣命
再次証明中國人係冇專重可言 咁樣對待醫護人員
屌手快不推咗on9
政府一日唔鎖,啲武漢狗就永無止境咁落黎
唔係叫你地冷血唔救
而係咁永無止境咁落黎
你地一定係10個醫護9死1傷
再唔反抗就真係賤過袋底泥 抵中招無命
大愛撚真係死全家
知唔知 封關 先係救全香港人
香港人,封關
想話比你地聽
就算你地罷工唔醫,香港人都唔會怪你地架!!!
唔罷咪辭職, 一年半載過咗咪出番黎, 慌搵唔到工咩
你可以大愛

但今次中左招真係唔抵可憐

根本係港共謀殺案
自己要比個希望人,武漢人只係跟隨求生既慾望,有咩資格去blame to victim.

罷工去壓制人口流動或者大愛救世界。

自私既我一定想你簡前者,因為我唔想死,仲有好多手足等緊我。
有時候要focus係big picture,要求閉關先係顧全大局,唔鎖關日日有病人入境醫護幾勁都沒用!結果只係會醫療系統徹底崩潰,香港大量人感染同死亡。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞