梁振英 : 我哋要有信心,有底氣過正常生活

16 回覆
0 Like 10 Dislike
全國政協副主席梁振英今晚出席工聯會長者活動向在場長者發言,他稱不能生活在「黑衣暴徒淫威」下,要有信心和勇氣如常生活,自己近半年坐 AM 車(政府車輛)到旺角金魚街、旺角花墟、及灣仔街市,但從無人在耳邊大聲叫過一句口號。

他說,「我哋唔能夠怕,我哋更加不能畀黑衣暴徒,以為我哋屈服於他哋淫威底下。」他續指出,周日坐著政府的「AM」牌車,「我唔會換車牌,我唔需要唔怕,唔需要怕呢啲人。」

他指出,乘「AM」牌車到哪裡,「我到旺角金魚街買金魚過年(台下拍掌),我去旺角花墟買了兩株水仙球,回去割水仙;然後我一個星期去三次的灣仔街市買餸翻屋企,過正常生活。過去六、七個月,從來沒有人喺我耳邊大聲叫過任何一句口號或說話。所以我哋要有信心,有底氣過正常生活。」

圖片來源:工聯會 facebook 專頁

https://www.thestandnews.com/politics/%E6%A2%81%E6%8C%AF%E8%8B%B1-%E5%9D%90-am-%E8%BB%8A%E5%8E%BB%E9%87%91%E9%AD%9A%E8%A1%97-%E8%8A%B1%E5%A2%9F-%E8%A1%97%E5%B8%82-%E5%BE%9E%E7%84%A1%E4%BA%BA%E5%9C%A8%E8%80%B3%E9%82%8A%E5%A4%A7%E8%81%B2%E5%8F%AB%E9%81%8E%E4%B8%80%E5%8F%A5%E5%8F%A3%E8%99%9F/
方死唔係鬼鬼鼠鼠偷番薯去買咩
agger 我就係要見到大爆特爆 咪撚咁細
不了
乜撚野叫底氣
底褲啲氣味?
屌你老母真係好撚難聽
向過氣特首嗌口號有咩用
佢想講呢幾個月無手足撞鬼,時運高見唔到佢
岩,煲底見
隔離成班G4圍住,鬼會理你
我不禁倒抽一口涼氣。
(食屎啦舊電池)
支語
佢真係好撚煩
佢話無 即係有 佢有名你叫'大話英'
唐英年當年喺選舉論壇都指住佢話「你呃人」
大家唔係唔記得吖嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞