張建宗七點半記者會

707 回覆
67 Like 16 Dislike
成個香港政府都out out地date 唔是講笑
最慘對住幾個帶菌者又唔戴罩
好白鴿眼,睇唔起記者咁
隨時正如上面巴打所講, 份稿係03年個file搵返出嚟
唉屌 係咪同一個老豆嚟
我嗰個又係咁 直頭痴線到話洗乜帶口罩
話我誇張 為佢好 佢當我死
愉你老母 快你老母
預防工作做到最好
去開個會先啦
嚴重等待

同721冇分別
港共表示武澳經貿辦的同事會同個100個人守望相助,因為人數少大家都好熟,唔驚會被消失
到時返香港做孝子篤佢灰去鯉魚門隔離啦
d藍絲報警拉自己d仔都係咁啦
「行動亅「「「開定」」今晚23:59...
https://lih.kg/1837009
form
我係隔離po拎
有冇人答到我
1896年5月,俄羅斯最後一個沙皇——尼古拉二世舉行加冕典禮。這場長達二十天的隆重慶典活動中,發生了意外的重大傷亡事故,這次踩踏傷亡事故,據沙皇政府後來公佈的數字為1389人被踩死、擠死,而當時多家報紙的記述,接近事實的數字是死亡4500到4800人,重傷3000多人,受傷致殘的約5萬人!這一驚天慘案震動了莫斯科,沙皇的大臣們嚇壞了,不知道如何應對沙皇的責罰

李鴻章到訪,了解情況後一笑,說:「你們官員太沒經驗了,這樣的事怎麼能如實稟報呢?皇上一旦動怒怎麼辦?我當直隸總督時,轄區內發生瘟疫,一下死了好幾萬,我們卻經常啟奏皇上,那裏一切都很順利。有次皇上提及有沒有發生瘟疫?我照舊回答:沒有任何瘟疫,老百姓安居樂業,稱道皇上聖明哩。他聽了很喜歡!」

俄羅斯總理大臣維特在回憶錄中提到李鴻章,說這位看似威嚴,實際和善的中國老人聰明絕頂!「皇上就是皇上!幹嘛一定要他知道那麼多細節,他治下的老百姓死了好幾萬人這樣的壞消息讓他知道了,對他的心情和對我們這一干大臣都沒有什麼好處啊!」李鴻章一方面介紹經驗,一方面還安慰慘案的責任人,首席典禮官:「區區小事、放寬心些」。由此李鴻章便贏得了沙皇大臣們的好感。
Okay 收到
佢重屌9返我,成日話大陸勁過以前,勁過香港,又話香港咪又係有人出事,又話我俾人洗腦,成日覺得我抹黑中國,又話我怕死,怕佢傳染其他人又有問題?

借位
[行動post] 武漢肺炎天賜比香港人打爆港共嘅機會,做嘢啦!
https://lih.kg/1835841

你起我底
再諗下我係咪熱狗
真心?我諗住自我隔離幾日 等佢地過潛伏期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞