準備關門大吉之黃店~對不起手足

183 回覆
292 Like 42 Dislike
佢未必係黃 睇佢開post 得五個仲要三個話自己黃
唔駛咁harsh, 其實貼下文宣我自己已經當黃店

btw 都係果句, 就算黃店都係要自己保持競爭力
咁快執應該一開頭都冇plan 好, 你每月支出咁多, 間冰室淨係做中午同下就, 位唔係大。 你諗下午市要接幾多生意先維到皮

就算lunch 俾你坐滿都未必做得住
一半一半啦。做食嘅八點就收,你估歐洲咩
收8點 以為自己開係日本?
唔係只係諗做黃店只有百利無一害啦,
做黃店都會受打壓架,一樣會比人砌場,佢貼得出黎就有可能要受,
講緊佢未比你班友發現之前,佢已經要受但你班所謂軍師一次都重未去幫襯過阿。

利申:洪水橋真係好撚遠,我成世都未入過去
8 點唔湯唔水, 一係早d 關慳返d 成本
人地見你8點關, 我7點幾都唔好意思入去食
但香港食晚飯邊有咁早
香港租太貴
根本唔係lunch夜晚都爆場既話九成做唔住
好多黃店關門,大家要繼續努力..分散支持
正確, 佢pick 左side 其實已經有返相應損失
唔駛下下查到半年前做過d 乜既
不過洪水橋真係僻僻地, 唔知附近有冇學校,做學生餐做飯盒可能好d
點解近排咁多黃店執
你地係執之前可唔可以打下告急牌試下增加知名度先
係呀, 所以爆場都要做埋外賣先頂得順
lunch hour 俾你serve 到3,4 轉客你都分分鐘要蝕錢
早市又唔做. 晚市又唔做.
靜係做lunch 同tea? 嗰道得2間中學咋喎仲要
起碼都收9點幾10點啦
真係冇咩聽過做埋晚市既餐廳收8點
未去過你個頭,不過google map完,都似做街坊生意多
11.00開,又做唔到早餐。
得午市同頭圍晚市。
假設喺元朗,正常計,一般港豬收工翻到元朗都7.30或更晏,你就收工,搞唔掂。
改改時間。
做到二月底。過年時開埋佢,頂多一個月。門口啲兩大舊裝飾收埋佢,夜晚食環走多偷鷄放多兩張細枱。
Agger 你唔出聲 好難救
次次一黎就話執,想幫都冇得幫
Agger
做食嘅慳唔到,你租就喺成本嘅最大份,所以做食一定磨爛蓆。
cost per hour 先低番
開源,SHARE俾手足做深夜市有無得諗
咁你都唔好食飯
洪水橋依家都好多人住
亦未算太鄉黑
住宅區就應該開埋晚市
啲人收工返屋企食飯...
收咁早都唔知做啲乜野客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞