有冇人用過buyee bid野訂野?

16 回覆
0 Like 0 Dislike
本身平時訂嘢買新品都係經商鋪,要買中古野都只係等去日本,去下Mandarake尋下寶咁。

最近手痕上網見到有個網站叫mercari
上面都幾多二手玩具,款式同價錢都唔錯,
咁岩buyee同mercari上年合作,比海外人玩。
我之前冇用過日本代購,只係知道可以經buyee係日拍bid下嘢,樂天買下嘢!

想問下各位師兄有冇用過buyee 同mercari依個二手市場買嘢?

另外上網search 過好多人都話buyee食水深,唔知大家有冇其他可信嘅代購網推介下。
用過買tomica 鏡頭。
佢手續費其實算平
貴在運費。
可能佢怕有閃失
日本境內賣家寄去倉
佢要賣家最貴最安全個種運費(你比錢的)
大約百幾蚊
香港送黎個轉又百幾。
加埋二 三百左右

所以除非你好多野買。
如果唔係都幾金。

不過有d野計哂都平過香港。

我都同求平d的代購公司
要自己bid?
記錯 全部加埋200頭左右
我買tomica 鏡頭個d 輕野
我見佢話係賣家自己寄去buyee個倉,仲以為我淨係出海外郵費,原來都係要我比

我覺得mercari都幾似carousell,不過多野買好多
但可惜唔識日文,同唔到賣家溝通

師兄有冇印象寄咗幾多kg? 我見buyee果啲安全packing,聽聞都幾食重量,我擔心到時運費仲貴過件貨,要硬食
Tomica你買一兩架果啲?
我見有啲一堆推賣成70架
我唔知幾重 好輕
一盒車仔 一個鏡頭
你想買咩?
不過好後悔 車仔計哂要900幾

之後香港見到800有。。。

鏡頭就平過香400
我買個灣岸set 一盒5架。

下 70幾架?
佢同一買家無得合併寄 要單獨
好白癡
我見有啲係一張圖廿架至到七十架都有,同一個賣家不過係計一件貨品
不過當然係冇盒好殘果啲
用過 冇乜特別
只係因為用開Tenso 所以順便用埋Buyer
メルカリ啲野平好多 但冇代購好難搞 要日本信用卡+日本電話號碼SMS認証
用buyee通常都係bid日拍,多野買可以group埋一齊慳d運費,但一集運已經湯你1000yen手續費同埋好多時bid果陣都唔知國內運費幾多,有時運費仲貴過bid既野,不過呢個唔關buyee事,只係硬食咁解,個人建議除非真係搵絕版野心頭好香港買唔到先好幫襯,基本上你bid到個yen價計10~15算就係你最後埋單既價錢

我就經常用既,而家都有11件貨係倉 2件仲運緊去倉
buyee又貴又冇保障 賣家寄漏貨/跟本冇寄到 我買左500円保險+投訴左都冇用,佢地公司只會幫賣家,因唔想有劣評,投訴完又話因賣家所賣既野好難判定+賣家已冇回覆 就咁完左案
我無用過buyee,但前排Funbid免運費個陣買左隻三眼仔,幾唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞