有無巴絲仲未搵到工(5)

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
點解唔去...
唔係唔去,只係唔知間公司有冇人番工,或者帶住過口罩去既話interview表現得唔好,因為會借左d聲,而且醫生都話呢14日係關鍵,最好唔好出門……
應該會通知你啦
一間公司如果連要延遲面試都唔通知求職者嘅話好極有限啦
有幾年工作經驗轉工果d都唔好得幾多,我諗個市起碼去到下半年先會好返d
no offence...你覺唔覺得你諗野有d fresh?
咁又係,不過唔知HR會唔會唔記得左我姐,因為係1月中既時候sd email 約我,依家都過左成半個月,加上咁岩香港咁嚴重,有好多公司都應該cut cost 唔請人,唔知點解我覺得有種感覺係"禮貌上比你黎見一見,因為之前約好左,但最近既香港問題,公司要減資源,所以唔請…"

利申:見普通文職工
舊公司無乜人走
可能啦,始終我唔係最近先搵工,搵左成3個月都冇offer, in 工見過差唔多10份,搞到我好自卑姐,最近又加上香港既事,搞到我心情都唔好
我由上年8月尾開始搵工,12月裸辭,今年新年前有個口頭offer,轉工都尚且難搵,你地更加難搵真係唔奇,唔係你地問題
in 10份好少事,我都in咗10拎份,依家都唔知有無得返工
多謝你,睇黎我都要再比心機繼續搵工啦,你個口頭offer係幾時要你番工呀?2月頭? 3月?
唔好提啦,本身想水佢地睇下1月尾on board得唔得,點知依家佢地home office無晒聲氣
冇計,香港突然咁,打工仔一齊受苦
果時有d問題未搞掂,所以只係口頭offer
我依家好撚驚佢地收返offer
或者做定2手準備? 做定最壞打算重新去in過新工?
一係就食回頭草…?不過應該比較難
照send cv搵工,食回頭草好l柒
冇工返既巴打學歷大概咩程度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞