iOS /AN 新 四驅小子 四驅兄弟出左啦

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
你再申多次
89648964 盃賽 -3
第一屆GMC盃
啱啱又爆左次主線
寫返個簡單攻略先

首抽
建議抽9mm bearing roller
次選 4星紫/橙摩打+速度殼
4星龍頭鳳尾定風翼前期完全冇用,就算要用1星都夠用,抽到建議重刷(我有成套係雪櫃....)

砌車
1.星數唔影響基本性能,有就可以裝
2.星數影響改造次數,暫時可以刷關升到3星,升4星料唔係關關出唔建議前期亂用
3.4星件可以就等20lv後先再改造
4.龍頭鳳尾定風翼非必要唔好裝
5.個人砌法,未必啱
前細薄軚+後大厚軚
底盤用st, 中間6個窿個款,我叫佢六筒
摩打紫>橙
鈴:好少影響,用自己鍾意嘅就ok
軚:軟>正常>泥軚(釘軚)<有草地減速帶先用
改造方向:輕量化,車輕先有空間加配件
roller : 基本係細就過灣快d,但就易飛街;大就過灣穩定,但就慢d (roller既材料都會影響,請自己慢慢試)
飛街就慢慢加定風翼/龍頭/鳳尾/改roller/車軚
唔識日文點解可以cap相去Google transfer 翻譯
飛街我首先會加棍仔,通常會好好多,前唔夠就加埋後。由於大配件通比較重,所以最後先會考慮
軚同roller我最唔識配
掌握唔到d大細前後係點
改造果d有冇翻譯網睇
依家谷緊level上去20
但完全帶idea打乜關刷配件好
我見d紅石唔係可以狂刷,打完就冇左
屌你咁咪唔係改好多樣野
紅石暫時唔好用住 係用都只好用落摩打算
地圖刷到2星會出4星券
碎片刷車殼摩打
我覺得底盤都幾緊要
4星果下都可以重抽?我以為得免費果下可以重抽
免費果下首選一定係電片 次選ball bearing 之後就bearing 齒輪
依家推比賽軌有d無聊
全推極速都唔炒 然後比個極速高過你既屈機
好想玩多跳台上落斜既軌
4星無重抽架,同意電片係首選。另外免費抽大家有無抽過銀黑底盤?大大話話都抽左過千次都無見過
Co果個?
免費抽個版面正中間個隻,我一次都無見過
你地紫摩都過到草地?
唔知點解紫摩搭釘軚都係會痴實
但用橙摩搭普通軚都會冇事
係咪透明s1?
有機會係喎
4星個下要洗data重刷
免費個下其實無咩所謂,有岩心水嘅就去啦
4星個下先煩
會痴但唔多,之後直路追得返
跑街場紫+釘,試過快幾秒
可能個場得1格草影響唔大
原本條賽道唔炒
其實你強化左架車是但一樣野都有機會即炒
有時你強化左會要用另一件配件先平衡返架車
即係原本你改快左個摩打,但又要抽起返件輕既配件
夾硬放另一件落去,有時變左架車會仲慢左
所以其實要將架車整快一秒又唔炒唔係想像中咁易。
紫摩過唔到 橙摩過到
佢應該係講扭力同馬力既分別
呢隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞