男子油塘紀律部隊宿舍 高處墮下亡

800 回覆
640 Like 26 Dislike
唔係 係佢件白色底衫嚟 跟埋一齊跌落去
香港警察
殺人兇手
油塘主要係狗舍 不過都有少部分係消防大佬入境大佬之類
大家有冇留意到, 影片果到係槍殺人警果棟樓, 無啦啦會咁啱影到, 但又佢又冇報警?
一開始知咩事係到拍片睇熱鬧?
阿sir人如其名
衫黎架喎 落去果陣見到白色衫
我初初都係咁諗, 覺得佢見到欄杆就好不其然走去玩水平支撐, 但因為ON.CC影到佢背包係地下現場, 如果係玩既話無可能掉個袋落去, OR 唔放低個地係個層既下先, 因為佢跌落去個刻係無背包的
push
pish
本身已經暈左/死左 先比人推落去啦, 隻腳冇可能可以自己屈到咁既角度
黑警:未有線索睇到兇手邊個
之後當冇件事
留名睇5毛同阿sir洗白
你有冇睇清楚 呢搭白色兩邊都係黑色 除非係佢件衫爛咗 唔係點會中間白兩邊黑 但佢跌落去嗰時面個件件衫係冇爛㗎
頭先出 卡住上腹
之後 將下半身抬高 屍體重心向前 頭向下
再將其中一隻腳伸出 上腹支點無法平行 屍體滑出
死咗之後先俾人推落樓咪冇嗌囉阿sir
據悉,事主並非紀律部隊人員,與父親同住九龍灣區,並非高翔苑住客,至於他為何到上址,以及墮樓原因則有待調查。

【高翔苑紀律部隊宿舍男子墮樓亡 CID到場調查】
http://bit.ly/2Ra2oVE
Up
不了了之左
我自己放大黎睇佢跌前似係
雙手扶牆 但個身就凸左出去....
即係手腳向內但個身就向外
自己跳點會咁既姿勢.....
似係後面有人用力頂緊佢出去.........
首先唔係想講佢係咪被人推,但你話無可能做呢個動作就一定錯.....好易做成呢個動作, 包括用力一彈雙手有槓桿效應,但用多咗力上咗去, 有玩過倒立/HALO BACK 既就知我講咩
係呀
就係呢個姿勢

==================
周同學跌落樓的姿勢
https://lih.kg/mRONssX
#254 回覆

https://www.facebook.com/standnewshk/videos/964239573960657/
係1:39:50開始睇手足嘅分析
no

高翔苑高康閣紀律部隊員工宿舍,2019年1月13日早上8時42分,一名30多歲男子疑由高處墮下,倒卧高康閣對開地面。救護員接報到場,證實男事主當場不治。屍體旁遺下一個深色背囊,警員在事主身上找到一張地盤工作證,背囊內亦有裝修工具。警方正調查死者身份及其墮樓原因。

據悉,事主並非紀律部隊人員,與父親同住九龍灣區,並非高翔苑住客,至於他為何到上址,以及墮樓原因則有待調查。現場消息指,事主由後樓梯的氣窗爬出墮下,並非意外墮樓。有互聯網上載一段相信是男事主由高層氣窗爬出墮下的片段,片中可見事主由氣窗慢慢爬出,一躍而下,最後墮地慘死。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞