「的士牌」2020優化的士筆試,有冇報左或考過?

181 回覆
2 Like 27 Dislike
推一推
多謝巴打

無人車都就黎出,仲講的士牌,考黎把撚咩?
請問巴打幾時出係咪一出的士就收皮
而家考黎即刻揸係咪都無用
tesla就出,唔會即刻收皮,但過多三五年一定普及,加上支爆經濟唔好的士都搵唔到食
優你老母化咩
路線題係MC定自己寫哂出黎
好似係未難左
You could arrange a mock test for next month. The exam board will arrange for you to take a mock. Or arrange with your friends to take a mock. After the test you can go home and put your feet up.
如果支支旗都係往返你屋企就可能係嘅

新題目係咪真係易左? 我見最尾多左要記最快路線..其實係點玩法?
thsnks ching!!
tg: heidiisthebest
有的咁既事... 留名.
多謝巴打
見到有新apps已經可以操新路線
請問係咪1牌夠3年牌唔使考路試淨係筆試就得?一般排筆試期排幾耐
有得考了
有興趣考 想知Part2
上星期考完,fu碌 pass, 上年考過一次衰咗喺地方題,無疑呢part係三part中最麻煩嘅,新制可以比你二十題錯三題(之前只可以錯兩題),新既路缐題出咗兩題,如果你係鋤apps既恭喜你,出題方法會完全唔一樣,例如apps 中四個選項都可能只係中間有一兩個地點會唔同咗,而考試就係四個答案都好明顯唔一樣,同樣地方題都係一樣,例如問你某醫院係邊條路:A 安x 路 B 安丫路 C安Z路 D安X街 超級陰人.. 而考試只會比個安x路 + 三個完全唔同名既答案 ,地區題都係一樣唔會出埋D好近嘅答案,例如問環球大廈係邊 apps 可能 出現中環 上 環 西環 灣仔 比你揀, 考試就會出 中環 尖沙咀 北角 九龍灣 咁樣 ,所以給論係地方題唔好全靠apps 另外兩part 鋤apps 就一定夠
咁咪即係容易咗?
感覺上係,今次考前仲冇信心過第一次考,有運地方題出啲好易既..
感謝巴打分享想知地方題係咪問酒店居多
第一次考唔係好識
我考兩次乜都有啲,商場,醫院,酒店,住宅,你話係咪酒店佔多我又唔係好覺
跪求巴打賜教
啱啱失業,屋企等我開飯

求下你吖巴打
https://t.me/koss487061
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞