「小丑」華堅馮力士被捕

18 回覆
15 Like 0 Dislike
氣候變化問題受到大眾關注,老牌女星珍芳達(Jane Fonda)已經連續多個星期五,於華盛頓國會山莊示威,今個星期陣容強大,還加入憑《JOKER小丑》(Joker)奪得金像影帝的華堅馮力士(Joaquin Phoenix)、老牌男星馬田辛(Martin Sheen)、老牌女星蘇珊莎朗頓(Susan Sarandon)與女星瑪姬佳蘭賀(Maggie Gyllenhaal)。
今次亦是珍芳達上年10月發起示威以來,人數最多的一次,警方到場,警告眾人如果拒絕離開會被拘捕。戴住黑超現身的華堅,亦呼籲在場示威者學他一樣吃素,幫助改善環境:「我有時諗得好辛苦自己可以為氣候變化做啲乜嘢。有啲嘢我係冇得避免,例如我今日搭咗飛機嚟……嚴格嚟講係尋晚。但我可以做到嘅事係改變自己嘅飲食習慣。」
華堅與馬田其後雙雙被捕,示威者總共127名被捕,被控集會阻塞罪名。珍芳達之前已經因為示威被捕5次。
「我有時諗得好辛苦自己可以為氣候變化做啲乜嘢。有啲嘢我係冇得避免,例如我今日搭咗飛機嚟……嚴格嚟講係尋晚。但我可以做到嘅事係改變自己嘅飲食習慣。」

廣東話咁好
如果香港都有更多肯發聲嘅大星 而家會唔會有唔同
支持佢地對抗警暴
抗爭已經講緊一星期一次大型活動, 香港人如果繼續用藉口唔出可以跪到2047!
https://lih.kg/1819663
依個諗法其實算係正面...
有啲消耗係好難避免,但喺生活入面可以避免就盡量做,攞返平衡,
當然,你叫人地做嘅時候都一樣,唔係一下逼人地100%改晒,而係慢慢少少咁改,咁樣環保撚其實就唔會咁乞人憎
真係好撚戇鳩
係唔出聲就兩邊都唔好出啦
黃色經濟圈其實都一樣
咁先吸引到多d人做
其實肯落前線示威荷里活藝人又有幾多個,最多咪捐錢
對上一次已經係aquaman俾警察拉
Twitter組24小時keep住更新
幫手retweet
㩒入👉https://t.me/TwitterHelpBot
然後打 /task 攞任務
George Clooney
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞